Élet-Stílus

Döntetlennel búcsúzott a Honvéd

A Budapest Honvéd hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a török Fenerbahce együttesével, így miután az első mérkőzésen 5-1-es vereséget szenvedett, 6-2-es összesítéssel búcsúzott az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezték. A csapatot az UEFA szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt büntette meg a tavaly júliusi Sturm Graz elleni Intertotó Kupa-összecsapás kapcsán.

A vendégek a Konföderációs-kupán győztes brazil válogatott játékosának, André Santosnak a góljával hamar vezetést szereztek, és magabiztosan tartották az előnyt.

Az isztambuliakat az sem zavarta különösebben, hogy középhátvédjüket, Da Silvát a játékvezető a 32. percben kiállította, mert utolsó emberként szabálytalankodott Abrahammal szemben.

Güiza és Takács Ákos küzd a labdáért (MTI)

Güiza és Takács Ákos küzd a labdáért (MTI)

A fordulást követően a Honvéd sokkal bátrabban játszott, s kihasználta emberelőnyét, legalábbis, ami a játék képét és a helyzetek kialakítását illeti.

Sisa Tibor együttese számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket a kissé kényelmesnek tűnő vendégek ellen, ám a legnagyobb lehetőségeket is kihagyták a játékosok, így a hajráig nem sikerült egyenlíteni.

A mérkőzés vége előtt mégis megszületett a Honvéd-gól Fritz Attila révén, aki vállal juttatta kapuba a labdát.

európa liga-selejtező, 3. kör, visszavágó

Budapest Honvéd-Fenerbahce (török) 1-1 (0-1)
Bozsik Stadion (zárt kapuk mögött).
Vezette: Allaerts (belga)
Gól: Fritz (86.), illetve André Santos (9.)
Kiállítva: Da Silva (32.)
Sárgalap: Debreceni (15.)
Honvéd: Németh G. – Takács Á. (Fritz, 82.), Debreceni, Botis, Pastva – Benjamin, Horváth A. – Fazakas (Zsolnai, 46.), Macko, Hajdú N. – Abraham
Fenerbahce: Volkan – Gökcek (Deniz, 70.), Da Silva, Bilgin, André Santos (Ugur Boral, 81.) – Selcuk, Alex, Cristian, Önder – Deivid (Irtegün, 75.), Güiza

Ajánlott videó

Olvasói sztorik