Élet-Stílus

Az UEFA megdorgálta a Realt és a Cityt

Az európai labdarúgást irányító UEFA nyugtalanságának adott hangot - amúgy nem először - a jellemzően a Real Madrid és a Manchester City által művelt játékosszerző gyakorlat miatt.

Az UEFA szerint a tehetős spanyol és angol klub torzzá tette az európai futballátigazolási piacot azzal, hogy hatalmas összegeket költött új labdarúgók leigazolására, és fordít magas bérezésükre.

Elébb a Real, a spanyol bajnokság legutóbbi ezüstérmese áldozott mintegy 271 millió eurót erősítésekre: többek között Cristiano Ronaldót, Kakát és Karim Benzemát csábította Madridba az új elnök.

Az UEFA megdorgálta a Realt és a Cityt 1

Az abu-dzabi arab sejkek tulajdonolta manchesteri klub pedig megközelítőleg 170 milliót adott ki eddig azért, hogy a Premier League-ben az elmúlt szezonban gyengélkedő City az új idényben érdemben is labdába rúgjon, így aztán már a szigetországi csapat futballistája például olyan kiválóság, mint Carlos Tévez, Roque Santa Cruz, Gareth Barry, Emmanuel Adebayor és Kolo Toure.

“A jelenlegi általános financiális környezetben ez meglepetés, és kissé destabilizálja a piacot” – ejnye-bejnyézett a két klub “sorozatvételét” minősítve David Taylor UEFA-főtitkár.

Más kérdés, hogy amíg az UEFA csupán a szóbeli feddés eszközével él, és nemtetszésének enyhe formában ad hangot minden következmény nélkül, a kurzus mit sem változik: a vagyonos klubok – válság ide, krízis oda – vásárolnak tovább rendületlenül…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik