Élet-Stílus

Az orvosok döntenek Schumi visszatéréséről

Csak akkor térhet vissza a Forma-1-be a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, ha orvosai engedélyezik számára a versenyzést, és azt állapítják meg, hogy februári nyaksérülése teljesen meggyógyult.

A német pilóta az augusztus 23-i, valenciai Európa Nagydíjon helyettesítené a Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedett brazil Felipe Massát a Ferrarinál.

Schumacher azonban februárban egy motorversenyen bukott, aminek következtében nyakizmai megsérültek, s mivel a F1-ben ezek az izmok jelentős terhelést kapnak, a 40 esztendős sztár csak akkor ülhet versenyautóba, ha az orvosai engedélyezik ezt.

Az orvosok döntenek Schumi visszatéréséről 1

„Michael gőzerővel készül, de a kezdetektől egyértelmű számunkra, hogy mindenképpen meg kell várnunk a vizsgálati eredményeket, mielőtt versenykörülmények között vezetné a Ferrarit” – mondta Sabine Kehm, a pilóta szóvivője.

A jelenleg a bad nauheimi sportklinikán edző hétszeres világbajnok Schumacher mindehhez hozzátette: elsődleges szempont az egészsége, és ebben a Ferrari is egyetért vele.

„A visszatérés nagy kihívás, és mint azt bizonyára mindenki tudja, szeretem a kihívásokat” – mondta a legendás pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik