Élet-Stílus

Lesérült a MU kapusa

Kénytelen kihagyni a bajnoki szezon első néhány meccsét Edwin van der Sar, miután műteni kell a kezét. A holland veterán a Chelsea elleni szuperkupa döntőjében, a Community Shielden is hiányozni fog.

Manchesteri információk szerint legalább nyolc hetet kell kihagynia a 38 éves hollandnak, aki bal kezét törte az Audi-kupa fináléjában, amelyet a manchesteriek büntetőkkel buktak el a házigazda Bayern Münchennel szemben. Van der Sar az egyik német büntetőnél rosszul nyúlt a labdához, és két csontját is eltörte a bal kezén.

Bayern München-Manchester United 0-0

A hétvégi Community Shielden biztosan nem játszhat a csapat elsőszámú kapusa, és az augusztus 15-én rajtoló bajnokság jó néhány összecsapásán is hiányozni fog. A bajnoki címvédő Manchester United az újonc Birmingham ellen kezd.

Ben Foster vagy Tomasz Kuszczak helyettesítheti ezeken a meccseken Van der Sart. Feltehetően a fiatal angol kap majd lehetőséget Sir Alex Fergusontól, aki így „bejátszhatja” magát a világbajnoki selejtezőben brillírozó válogatottba.

A 26 éves Foster júliusban hosszabbította meg szerződését az angol klubbal. „Jelenleg ő a legjobb fiatal angol kapus, ő lesz majd a szezon végén visszavonuló Edwin utódja” – nyilatkozta a szerződés megkötésekor Ferguson. Foster az elmúlt szezonban mindössze 9 alkalommal szerepelt a MU-ban, többnyire az FA-, illetve a Ligakupában. A válogatott kezdőjébe már kétszer is betette Fabio Capello.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik