Élet-Stílus

BL: nagyot kaszálhat a Loki

Nagy lehetőség előtt áll a Debrecen labdarúgócsapata, amely szerdán az idegenben aratott 1-0-ás sikere után fogadja az észt Levadia Tallinnt, a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján. Továbbjutás esetén minimum 2,1 millió euróval (556,5 millió forint) gazdagodik a klub.

“Sok fontos találkozónk van egy szezon során, én mindig azt mondom, hogy egyre inkább nő a tét – nyilatkozta az MTI-nek Herczeg András klubmenedzser. – Ez a szerdai összecsapás tényleg kiemelt jelentőségű a csapat életében. Anyagilag és a presztízst tekintve is. Azon vagyunk, hogy az első mérkőzésen elért eredményt ki tudjuk használni és hazai közönség előtt szeretnénk győzelemmel továbbjutni. Hatalmas az érdeklődés a meccs iránt. Én azt szeretném, ha a lefújáskor boldog debreceni szurkolókkal lenne tele a stadion.”

Amennyiben a DVSC-TEVA továbbjut, akkor legrosszabb esetben 2,1 millió euróval (556,5 forint) gazdagodik a klub, ennyi jár azoknak a csapatoknak, amelyek nem jutnak a negyedik körből a BL csoportküzdelmeibe – igaz, ezt követően még hat Európa Liga-találkozó biztosan vár a hajdúságiakra. Ellenkező esetben, azaz a hőn áhított BL-csoportkör elérésével 7,1 (1,9 milliárd forint) millió euróval számolhat az egyesület.

Irány Európa! (dvsc.hu)

Irány Európa! (dvsc.hu)

Herczeg az első mérkőzésen is látott kemény összecsapásra számít: “Kellemetlen ütközős, verekedős stílusuk van. Ezt erőltették ellenünk is az odavágón. Nagyon fontos az, hogy inkább a mi akaratunk érvényesüljön. A tallinni összecsapás második félidejében ez sikerült, mert mi irányítottuk a játékot, sokat volt nálunk a labda. Gyors támadójátékunk nyerő lehet. Mi offenzívan fogunk fellépni, de lesz a pályán egy másik együttes is, így nem biztos, hogy könnyű dolgunk lesz a harcos észtekkel szemben.”

A játékosok is bizakodnak, ám nem szeretnék, ha kellemetlen meglepetéssel szolgálna az összecsapás. “Igaz, hogy előnyben vagyunk, de nem szabad kivárásra játszanunk – mondta a Hajdú-Bihari Naplónak a védelem egyik oszlopa, Mészáros Norbert. – Azt kell játszanunk, amit igazán tudunk, vélhetően így tesznek majd az észtek is. Zárt védekezésből próbálnak kontrákat vezetni, nagyon figyelnünk kell hátul, de remélhetőleg együtt örülhetünk majd a szép számú közönségünkkel a meccs végén.

A szerb pályaedző, Zoran Szpisljak is osztotta a bekk véleményét. “A Tallinn az első derbin már bizonyította, hogy komoly, szervezett társaság, és igen veszélyesek tudnak lenni a kapu előtt. Az angol stílushoz hasonlóan igyekeznek elöl tartani a labdát, gyakran próbálkoznak távoli lövésekkel, és rengeteget futnak. A továbbjutáshoz száz százalékot kell nyújtanunk, és topon kell lennünk fejben is.”

A 20 órakor kezdődő mérkőzésen nem léphet pályára az első találkozó hőse, a győztes gólt szerző Leandro, mivel sárga lapjai miatt a lelátóra kényszerül, mellette Máté Péter sérülés miatt harcképtelen.

Szinte biztos, hogy teltház lesz az Oláh Gábor utcai Stadionban, hiszen a hírek szerint már csak az első három sorba lehet jegyet kapni.

bajnokok ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó

DVSC-TEVA – Levadia Tallin (észt) 20 ó
Az első meccs eredménye: 1-0.
Vezeti: Damir Skomina (szlovén)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik