Élet-Stílus

Szávayt „lemosták” a pályáról

Szávay Ágnes mindössze egy játékot tudott megnyerni a Los Angeles-i női tenisztorna első fordulójában, az orosz Jelena Vesznyina elleni találkozóján.

A világranglistán 32. magyar játékos „friss” tornagyőztesként lépett pályára – budapesti győzelmét követően először állt rajthoz WTA-tornán -, de mindössze 55 percet töltött el a kemény bortáson Los Angeles-ben, a rangsorban két hellyel mögötte álló Jelena Vesznyina ugyanis esélyt sem adott neki…

Szávay az első szettben csupán egyszer hozta saját adogatójátékát, a folytatásban viszont már ennyi sikerélménye sem volt, a 23. születésnapját szombaton ünneplő orosz hölgy „csont nélkül” nyerte meg a második játszmát, így pedig döbbenetes sima győzelemmel lépett a második fordulóba, egyúttal 2-1-re alakította a Száva Ágnes elleni mérlegét.

Szávaynak ezúttal semmi sem jött össze (MTI/EPA)

Szávaynak ezúttal semmi sem jött össze (MTI/EPA)

Szávayval a szezon során hatodszor fordult elő, hogy minjárt az első fordulót követően búcsúzott az adott viadaltól, ugyanakkor olyan simán még egyszer sem szenvedett vereséget, mint most Vesznyina ellen.

A tornán szereplő másik magyar, Czink Melinda kedden az orosz Jekatyerina Makarovával találkozik. A világranglistán 59. Czink és a rangsorban 39. moszkvai teniszező eddig egyszer, idén Estorilban mérkőzött egymással, és akkor utóbbi nyert.

1. forduló (a 32 közé jutásért):
Vesznyina (orosz)-Szávay 6:1, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik