Élet-Stílus

Összeférhetetlen a Google és az Apple

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója bejelentette, hogy elhagyja az Apple igazgatótanácsát, mivel a keresőcég olyan termékeket fejleszt, melyek az amerikai számítógépgyártó termékeinek riválisai lehetnek.

Steve Jobs, az Apple főnöke közleményében azt írta, hogy a Google igazgatója sok, az érintett termékekről szóló ülésen nem vehetett volna részt, ezért közös megegyezéssel döntöttek a távozása mellett.

Schmidt döntésében elemzők szerint szerepet játszhatott, hogy az Apple a közelmúltban nem fogadta el a Google által fejlesztett iPhone-alkalmazást, a Google Voice-t, melynek segítségével a felhasználók bármelyik telefonjukra érkező hívásukat átirányíthatták volna egy közös számra. A Google mobil operációs rendszerét, az Androidot ezenkívül olyan készülékekben használják, melyek az Apple okostelefonjának riválisai, ráadásul a Google már számítógépre is fejleszti operációs rendszerét, amit valószínűleg az Apple-lel versengő számítógépgyártók is fel fognak használni.

Ha Schmidt nem távozott volna önként, a Versenyhivatal bizonyára kikényszerítette volna, hogy mondjon le egyik igazgatótanácsi tisztségéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik