Élet-Stílus

Mobiljeggyel a bécsi állatkertbe

Mostantól mobiltelefon segítségével is lehet napijegyet venni a Schönbrunni Állatkertbe, így elkerülhető a sorban állás.

Az állatkerti mobiljegyet – ZOO HANDY Ticket-et július 10-12. között tesztelték, és a megkérdezettek 90 százaléka elégedett volt vele. A jegy megrendeléséhez egy SMS-t kell küldeni a 0828 20 200-as telefonszámra, amelyben meg kell adni azt is, hogy hány darab felnőtt, illetve gyerekjegyet szeretnénk váltani. A látogató ezután két SMS-t kap, az egyik a jegyinformációkat és egy kódszámot tartalmaz, a másodikban pedig arra kérik az ügyfelet, hogy töltse le a belépőjegyét, amely egy 2D-s vonalkód. Ezt közvetlenül a bejáratnál olvassák le.

Az A1, Orange, T-Mobile és tele.ring osztrák telefontársaságok ügyfelei közvetlenül a telefonszámlájukon keresztül – külön regisztráció és pluszköltségek nélkül – válthatják meg belépőjegyüket. A többi telefontársaság ügyfeleinek, valamint a kártyás előfizetőknek a vásárlást megelőzően regisztrálniuk kell a Paybox oldalán.

A szolgáltatás használatának másik feltétele, hogy a látogató WAP-os telefonnal rendelkezzen, amellyel le tudja tölteni a jegyét. Ha ez mégsem sikerül, az első SMS-ben megküldött kódszám segítségével lehet bejutni az állatkertbe a pandákhoz, tigrisekhez vagy a jegesmedve-ikrekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik