Élet-Stílus

Schumachernek mindene fáj

A múlt pénteki F1-es teszt alaposan megviselte a visszatérésre készülő németet. A ferraris az idei autót, az F60-ast is kipróbálná, de egyelőre nem tudni, hogy minden érintett rábólint-e erre.

A német a felkészülés jegyében pénteken Mugellóban már tesztelt is egy kölcsönkapott 2007-es Ferrarival, és elmondása szerint eléggé meg is érezte a dolgot: “Világos volt, hogy nem lehet megúszni fájdalom nélkül egy egész napos tesztelést ennyi kihagyás után, kíváncsian várom, mit hoznak a következő napok. Most olyan izmaimat is érzem, amelyek létezéséről nem is tudtam” – írta Schumi saját honlapján.

Az idén bevezetett teszttilalom miatt Schumacher elvileg nem tesztelheti az idei autót, az F60-ast, de a Ferrari azt kérte a csapatoktól és az FIA-tól, hogy adjanak felmentést a versenyzőnek. Úgy tudni, hogy a csapatok szervezete, a FOTA nem ellenzi a dolgot, de a FOTA-n kívüli Williamsnek nem tetszik az ötlet.

A Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a szintén nem FOTA-tag Force India egyelőre nem döntött róla, hogy beleegyezik-e Schumacher tesztjébe, de a Williams kategorikusan elutasította a lehetőséget, ezért gyakorlatilag el is bukott az ötlet, az ilyesmihez ugyanis egyhangú jóváhagyás kellene.

Schumacher a Ferrari szimulátorán sem gyakorolhat, ugyanis mától két hétig az összes Forma-1-es csapat gyára bezár, felfüggeszti a működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik