Élet-Stílus

Francia világbajnokot igazolhat Wenger

Arsene Wenger elismerte, hogy szeretné az elkövetkező hétben véglegesíteni a csapat keretét. A francia szakember nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy visszavásárolja az Intertől Patrick Vieirát.

Hosszú éveken keresztül kimagasló teljesítményt nyújtott Patrick Vieira az Arsenal középpályáján, majd a francia világbajnok Milánóba igazolt. A 33 éves játékos azonban nem érzi jól magát az Internél, hajlandó lenne ismét Londonba szerződni. “Patrick fantasztikus játékos. Elképzelhető, hogy megpróbáljuk visszacsábítani, még aludnom kell rá néhányat” – nyilatkozta Wenger.

Az Ágyúsok jól haladnak a felkészülésben annak ellenére, hogy két alapember is távozott Manchester City irányában. Emmanuel Adebayor és Kolo Toure eligazolása mellett Nasri komoly sérülése is hátráltatja a fiatal csapatot, de a francia nem aggódik.

Francia világbajnokot igazolhat Wenger 1

Hamarosan ugyanis visszatérhet az elmúlt másfél évben sérüléssel bajlódó Tomas Rosicky, és a hírek szerint a horvát-brazil Eduardo is játszhat a bajnoki nyitányon. Arsene Wenger csapata két hét múlva az Everton otthonában kezdi a 2009-2010-es szezont.

A csapat kerete nem erősödött jelentősen az átigazolási időszakban, Wenger szokásához híven, és a riválisokkal ellentétben fiatal tehetségekre épít.

Az Ajax-tól 10 millió angol fontért megvásárolt Thomas Vermaelent kisebb sérülése miatt nem vehetett részt a hétvégi Emirates-kupán, amelynek a döntőjében az Ágyúsok 3-0-ra mosták le a skót bajnok Glasgow Rangerst.

További játékosok érkezése várható, de ezzel kapcsolatban Wenger egyelőre semmi konkrétummal nem szolgált. “Egy valami biztos, újabb játékosokat nem adunk el. Hogy ki érkezik, az még nem dőlt el. Nem kívánom kommentálni a sajtóban keringő híreket, ha valaki aláírt, természetesen azonnal tudatjuk a szurkolókkal.”

A sajtóban az Arsenallal kiszemeltjeként cikkeznek hetek óta a St. Etienne-ben futballozó Blaise Mutuidiről, a Bordeaux-i Marouane Chamakh neve is többször szerepelt a találgatásokban, akárcsak a Real Madridot biztosan elhagyó Klaas-Jan Huntelaaré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik