Élet-Stílus

Úszás: tökéletes kezdés a zárónapon

Négyből négy - ez volt a magyar úszók mérlege a római vizes vb utolsó napjának délelőttjén, amikor is a 400 m vegyes selejtezőit rendezték meg az egyformán döntőbe jutott Cseh László és Kis Gergő, illetve Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna részvételével.

Elébb a férfiakat szólították a Foro Italico központi medencéjének rajtköveihez, a hetedik futamban az egymás mellé került honfitárs duóval, amelyből a várakozásnak megfelelően Cseh vitte a prímet. A háromszoros pekingi olimpiai ezüstérmes, a 200 m vegyes római világbajnoki másodikja végig vezetve nyert, matinés előadásról lévén szó, kifejezetten biztató idővel (4:10.33 p).

“Nem ment rosszul, a befejező százas gyorson ki is engedtem, de azért elfáradtam. Próbáltam tartalékolni, de Lochte is nagyon jó formában van, meg kell hagyni” – összegzett Cseh, aki végül a második legjobb eredménnyel lett tagja az esti finálé nyolcas mezőnyének.

Úszás: tökéletes kezdés a zárónapon 1

Ahol a délelőtt negyedikként (4:11.05) zárt Lochte mellett a másik amerikai, a 4:10.04-gyel éllovas Clary ígérkezik a legfőbb ellenfélnek, bár az egyéni csúcsához közel jutott, összesítésben harmadik időt (4:10.99) produkáló Kis Gergő is nagyszerű teljesítményt nyújtott. “Még jobban örülnék, ha az esti döntő után írnák ki a nevem mellé a 3-ast” – mondta ki a lényeget Kis.

Nem kellett “vegyes benyomásokkal” távozni a nők hasonló számának selejtezője után sem, a 400 m vegyes esti döntőjébe mindkét magyar lány beúszta magát: Hosszú Katinka a harmadik (4:35.15 p), Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik, utolsó idővel (4:37.47).

“Jól esett a reggeli úszás. Előre azonban nem akarok gondolkodni, hogy mit hoz majd a folytatás. Meglátjuk. A vb vége felé érzem, már én is fáradok, a döntőben ki szeretnék adni mindent magamból” – így Hosszú, aki két vb-bronzot, 200 m vegyesen és 200 m pillangón, már bezsebelt magának itt, Rómában. Este meglehet a harmadik, akár még szebb színű medál is.

Jakabos a realitásokat tudomásul véve fogalmazott: “Tudtam, hogy csak egyéni rekorddal kerülhetek döntőbe, így is történt, és persze nagyon örülök, hogy sikerült. A döntőben újabb egyéni csúcs lehet a cél.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik