Élet-Stílus

Vasárnapi programajánló

Reggea-tábort, Szakcsi Lakatost ajánlunk többek közt vasárnapra.

2009-ben ünnepeljük Charlie Chaplin százhuszadik születésnapját, akinek hosszú élete alatt születtek meg olyan, máig népszerű és nagy hatású jazzműfajok, mint a ragtime, a swing, a dixieland és a bebop. Az idén tizenöt éves Cotton Club Singers és a Budapest Ragtime Band közösen idézi fel a huszadik század elejének, közepének varázslatos éveit, olyan nagyszerű zeneszerzők és előadók művei által, mint Duke Ellington, Scott Joplin, Louis Armstrong, Count Basie, Benny Goodman, Glenn Miller, Dizzy Gillespie és még sokan mások. A margitszigeti produkcióban vendégként fellép László Boldizsár, valamint sztep- és szvingtáncosok is.

Cotton Club Singers

Cotton Club Singers

Bizonyítandó, hogy a rasztások milyen laza és kemény srácok, az LB27 Reggae Camp nem hátrál meg a vasárnaptól. Sőt, igazi forró estét ígér a búcsúnap. Csak felsorolásszerűen, este kilenctől a fellépők: LB27 “Bioreggae”, PASO Traditional Ska Special, Riddim Colony – Dubwise, PASO Sound.

Az aggteleki barlangban Szakcsi-Lakatos Béla zenél a cseppköveknek és a közönségnek, onnan nem messze, Jósvafőn Sebőék adnak koncertet. Hajdúszoboszlón a Hot Jazz Band, Fonyódon a Unique.

… moziba

A héten közhelyes megoldásokra épülő filmbemutatókkal találkozhatunk a mozikban, rosszabb (Szerelem olasz módra) és jobb kivitelezésben (Bunyó). Úgy látszik, a nyár most köszöntött be a hazai filmszínházakba…

Bunyó

Bunyó

bővebben>>

kiállításra…

Robert Capa

Minden idők egyik legnagyobb fotográfusa, a magyar származású Robert Capa életművét bemutató nagyszabású kiállítás nyílt a Ludwig Múzeumban.

Vasárnapi programajánló 3

bővebben>>



maradjak…

Összegyűjtöttünk tíz könyvet Vonneguttól Spiróig, amit nyáron mindenképp el kell olvasni. Ha nem mozdulunk ki otthonról, akkor tegyük ezt. Ha viszont a tévénél maradunk, akkor legalább jól válasszuk ki a műsorokat!

vasárnap, augusztus 2.
Tv2, 23:25

Monty Python: Az élet értelme

Egy klasszikus Monty Python-alkotás. A világhírű társulat utolsó, közös filmje az abszurd, fekete humor, a groteszk jelenetek és az aranyköpések keveréke.

Vasárnapi programajánló 3

A komikusok több rövid sztoriban elemzik a hétköznapi élet olyan témáit, mint például a születés, a szexuális oktatás, a katonaság vagy a szervátültetés problémája. A film ezenkívül foglalkozik a világ legkövérebb emberével, a vallás kérdésével, furcsa álmokat próbál megfejteni, és figyelemmel kíséri a halál folyamatát. A cél: megtalálni az emberi létezés értelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik