Élet-Stílus

Abszurd strandkellékek

Az ötvenfaktoros naptej vagy a hűtőtáska mellett számtalan „haladóbb” segédeszköz szolgálja a nyaralók kényelmét. Tengerpartra való vicces vagy különc kütyükből válogattunk.

Kihagyhatatlan poén a távirányítós pörölycápa. A pánik és a következmények is emlékezetesek lehetnek, de a 99 dolláros befektetést mindenképp megéri. Cápánk messzire nem kóborolhat el, pár száz méterig veszi a rádiójeleket. Akár együtt is úszhatunk a ragadozóval. Sőt mivel cápánk saját frekvencián irányítható, ha többet veszünk belőle, egy kis rajt is kialakíthatunk, hogy elnéptelenítsük a kívánt partszakaszt.

Abszurd strandkellékek 1

UV meter

Ha már a „cápatámadást” túléltük, miért halnánk bele a bőrrákba? Erre találták ki a személyi UV monitort. A 30 dolláros kis szerkezet rögtön jelzi, mikortól égünk. Kiírja az aktuális ultraviola sugárzást, a hőmérsékletet, plusz a bőrtípusunknak megengedett napozási időt.

Abszurd strandkellékek 1

Komplex búvárszemüveg

Ha hihetünk a reklámnak, ez a világ egyetlen buvárszemüvegbe integrált fényképezőgépe. Felszabadítja a víz alatt kotorászó lelkes könnyűbúvárkezeket, hogy azok biztosabban tapogassák a védett korallokat. A kamera amúgy nem rossz, 5 megapixeles. A maszkon belül az üvegen van egy célkereszt, hogy azt is lássuk, a gép tulajdonképpen mit is vesz. 70 dollárért lehet hogy megéri. Ja, létezik már videokamerás változata is. A fejlődés megállíthatatlan…

Abszurd strandkellékek 1

Calvin Klein USB-napszemüveg

Az USB-k variánsai lassan a darwini evolúciós tanokat döngetik. Természetes szelekció révén ugyanis biztosan nem jött volna létre a napszemüveg-USB. Mielőtt kihalna, életképesebb, ha márkás. A 4GB memóriás kulcsra elég sok adat, zene, vagy film ráfér, így némi értelme is van. Ha mégis ellopják, menő napszemüvegünk viszont adatkezelési botrányba is sodorhat.

Abszurd strandkellékek 1

WiFi-kereső baseballsapka

A sapkára, partneroldalunkon, a Techneten akadtunk. A simléderes sapka nemcsak azt jelzi, ha vezeték nélküli internetet talált, de a viselőjéről is árnyalt jellemrajzot ad a villogó zöld fény. Egyszerre minimum hatot kell belőle rendelni.

Abszurd strandkellékek 1

Napelemes strandszatyor

Zöld a jelszó manapság, így van ez a tengerparton is. MP3, telefon mindenkinél, de mi van, ha lemerül? Egy normál strandtáskától maximum annyi várható el, hogy beleférjen a naptej, a papucs, a törököző, a könyv. A napelemes táska viszont – igaz, kissé áron felül (249 dollár) – feltöltheti fényképezőnket vagy a telefonunkat. Ennél csak a napelemmel tölthető elem az ördögibb találmány. (Ami szintén létezik.)

Abszurd strandkellékek 1

Parti házimozi

Igazi vízparti csúcskütyű a videolejátszós napszemüveg. Az iWear önmagában persze csak egy periféria, egy MP4 lejátszóhoz vagy egy DVD-lejátszóhoz kell csatlakoztatni. A képminőség a neten található kritikák szerint igencsak meglepő, jó értelemben. A leírás szerint éles, színgazdag képe van. Mondjuk ára egy buszos last minute úttal vetekszik négy személyre, ugyanis 349 dollárba kerül.

Abszurd strandkellékek 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik