Élet-Stílus

Gyárfás: vége a űrruha-korszaknak

A vizes sportok nemzetközi szövetségének (FINA) végrehajtó bizottsága meghajolt a közakarat előtt, és pénteki ülésén úgy döntött, hogy az úszómezek esetében előírt változások 2010. január 1-től lépnek érvénybe.

„Vége a űrruha-korszaknak, mindenkinek textildresszben kell versenyeznie. A férfiak nadrágja felül köldök alattig érhet, alul pedig térd felettig. A nők hordhatnak egybefüggő ruhát, de az övék is térd feletti kell hogy legyen. Mindkét nemnél szabad a váll, a mez pedig nem érheti a nyakat” – mondta Gyárfás Tamás, a magyar szövetség első embere, az európai szervezet (LEN) alelnöke, egyben a FINA újonnan megválasztott vb-tagja.

Gyárfás: vége a űrruha-korszaknak 1

Gyárfás arra a kérdésre, hogy mi lesz a legyártott szuperárú szupermezekkel, így válaszolt: „Már ingyen osztogatják, de még így sem vágyik senki szorítókötésre, szerintem január 1-től még a fürdőzőknek sem kell, a strandon is jobb a fecske. Ez év decemberében, Isztambulban zajlik majd a rövidpályás Eb, ott valószínűleg utoljára lesznek a sportolók dunsztkötésben.

– Ami biztos: az augusztusi budapesti Európa-bajnokságon már mindenki láthatja a férfi világklasszisok felsőtestét, ami gyönyörű. Előre megmondom: az eredmények már nem lesznek azok…” – nyilatkozta Gyárfás Tamás az MTI munkatársának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik