Élet-Stílus

Drávuczék győzelemmel zárták a vb-t

A magyar női pólócsapat a hetedik helyen zárta a római világbajnokságot, miután a péntek reggeli helyosztón sima, 11-6-os győzelmet aratott a spanyolok felett.

A magyar női vízilabda-válogatott álmosan kezdte a péntek reggeli helyosztót: kétgólos előnyt adott a spanyoloknak a 7. helyért vívott meccsen – erre Petrovics Mátyás kapitány kapuscserével reagált, Gyöngyössyt küldte be a háló elé.

A 19 éves játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott, de a folytatásban a többiekre sem lehetett panasz. „Összeállt” a mieink védekezése, elől pedig szép megoldásokból született gólokkal sikerült fordítani (4-2).

A 4-3-as állásnál kezdődő, három magyar és egy spanyol gólt hozó második szakaszban egyértelműen a Petrovics-együttes akarata érvényesült, ráadásul a lányaink nem csak a mennyiség mellett a minőségre is nagy hangsúlyt fektettek: Szűcs, Drávucz és Poszkoli egyaránt bombagóllal jelentkezett.

Drávucz Rita pazarul játszott (MTI/EPA)

Drávucz Rita pazarul játszott (MTI/EPA)

A négy gólig jutó Drávucz nem kevésbé látványos góljával indult a harmadik játékrész, majd a csapatkapitány Pelle csipkézte ki messziről két ízben is a hálót, ezzel eldőlt a meccs (10-5).

A záró szakaszban egy-egy gól esett, az utolsó a spanyoloké volt, de a lényegesen ez mit sem változtatott: a magyar együttes a vártnál is simább győzelmet aratott Spanyolország felett (11-6), ezzel pedig a hetedik helyen végzett Rómában.

Más kérdés, hogy a szép búcsúval együtt történetének egyik legszerényebb eredményével zárta a világbajnokságot.

Nyilatkozat

Petrovics Mátyás, a magyarok szövetségi kapitánya:
„Még ötven százaléknál sem tartunk a csapatépítésben, de amit hat hét alatt, a szűkre szabott közös munkával el lehetett végezni, azt elvégeztük a világbajnokság előtt. Többet nem tehettünk, ez most ennyire volt elég. A spanyolok ellen bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek, hova jutottunk ennyi idő alatt is. Rutint, tapasztalatot kell szereznünk, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, és apróságokon múlik, hogy nyersz vagy veszítesz egy góllal.
Nyugodt lelkiismerettel fekszem le, és úgy is ébredek majd holnap, de egy kis hiányérzettel is, mert némi szerencsével a hetedik helynél jóval előrébb is végezhettünk volna a vb-n”

Női torna, a 7. helyért:
Magyarország-Spanyolország 11-6 (4-3, 3-1, 3-1, 1-1)
A magyar góldobók: Dávucz 4, Szűcs, Pelle 2-2, Tomaskovics, Kisteleki, Poszkoli 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik