Élet-Stílus

Villámvoks: Madonna vagy foci?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kiharcolta, hogy a Puskás Ferenc Stadionban ne lépjen fel Madonna augusztus 22-én. A koncertet szervező cég viszont az eredeti helyszínt, a Kincsem parkot lemondta. A magyar foci betesz a popkirálynőnek és rajongóinak? Szavazzunk!

Kisteleki István MLSZ-elnök a futballválogatott két szeptemberi, hazai világbajnoki selejtezőjére való tekintettel azt kérte az illetékes Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézettől (NUSI), hogy ne engedje a Puskás Stadionban fellépni Madonnát. Az elnök a gyepszőnyeget félti a tömegrendezvénytől, noha a szervező Live Nation Hungary vállalná, hogy helyreállíttatja időben a füvet.

A popsztár eredetileg a Kincsem Parkban lépett volna fel, de a helyszín változott, miután az augusztus 22-re tervezett kettős labdarúgó bajnoki mérkőzést lemondták. A Madonna-koncertet szervező cég megkereste a NUSI-t, felmerült, hogy a könnyűzenei eseménynek a Puskás Ferenc Stadion adjon otthont. Szerdán még úgy tűnt, ennek nincs akadálya, de csütörtökre az MLSZ tiltakozása miatt megváltozott a helyzet.

“A Live Nation Hungary Kft. értetlenül áll az augusztus 22-i Madonna koncert Puskás Ferenc Stadionba történő áthelyezése kapcsán kialakult helyzet előtt, hiszen a bevett eljárással
foglalta le a stadiont, és kapott egy aláírt, írásos visszaigazolást július 21-én a Puskás Ferenc Stadion vezetőségétől” – áll a koncertet szervező cég csütörtök esti közleményében.

A jelenlegi helyzet megoldása érdekében, Tim Dowdall, a Live Nation területi alelnöke tárgyalási lehetőséget kért Kisteleki Istvántól, az MLSZ elnökétől, amelyre a jövő héten kerül
sor. Ebből következik, hogy a meghirdetett új ülőjegyek eladása kicsit csúszik. Addig is a szervezők kérik a Madonna rajongók türelmét, és leszögezik, hogy a koncertet mindenképp megrendezik.

A Stadionon kívül máss alkalmas helyszín gyakorlatilag nincs. Az ’56-osok terét arra a napra lefoglalták a Borfalu szervezői, de egyébként is körülményes lenne körülzárni a területet, és normális körülményeket teremteni 50-60 ezer embernek, a Syma csarnok, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpada, a Sportaréna és az egyéb „nagy koncerthelyszínek” befogadóképessége meg sem közelíti a szükséges mértéket. Még talán szóba jöhet a Hungaroring (de oda hogy jut ki ennyi ember?), vagy esetleg az eredeti helyszín, a Kincsem park.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik