Élet-Stílus

Szétszedték a Milant a Bayern-fiatalok – videó

A felkészülésben jóval előrébb tartó német sztárcsapat meggyőző teljesítménnyel gázolt át a fáradtnak tűnő AC Milanon a labdarúgó Audi Kupa szerdai elődöntőjében. A fináléban következhet a Boca Juniorst elpáholó Manchester United.

A Bayern München szezonja most hétvégén elkezdődik, az új edzővel készülő csapat vasárnap már a német kupában érdekelt. Nem csoda, hogy a bajorok sokkal frissebbnek, fittebbnek tűntek az AC Milan játékosainál, akiknek csak augusztus végén kell tétmeccset játszaniuk.

A németek végig óriási fölényben játszottak, és 4-1-nél is nagyobb arányban nyerhettek volna, ha nem szórakozzák el a helyzeteiket. Az első félidőben számtalanszor megkavarták az olaszok – óvatosan fogalmazva – rutinos védelmét, de csak a 20 éves Müller vette be egy látványos támadás végén a Storari kapuját.

A fordulás után Gattuso és Borriello becserélése sem változtatott a helyzeten, a brazil aranylabdásukat Madridba elpasszoló milánóiak esélytelenek voltak. SChweinsteiger egy szép szóló után növelte az előnyt, majd Pirlo szabadrúgásból volt eredményes. A szépítő gól váratlanul esett, kellett hozzá Butt katasztrofális bakija.

A hajrában az elmúlt szezonban még a harmadosztályban szereplő Sene és Müller is bevette az olaszok kapuját, akiknél még nagyon sok dolga lesz a Carlo Ancelotti helyére érkezett brazil Leandrónak.

A bajorok a kupa döntőjében visszavághatnak a 1999-es BL-döntőért a Manchester Unitednek. Az angol bajnok az első félidőben szerzett két góllal fektette kétvállra a Boca Juniorst. Anderson a tizenhatos sarkáról zúdított egy szabadrúgást a hálóba, majd a nyáron érkezett Valencia lövését nézte el csúnyán Abbondanzieri az argentinok kapujában.

A fordulás után alacsonyabb fokozatba kapcsolt Sir Alex Ferguson csapata, de a dél-amerikaiak erejéből csak a szépítő gólra futotta.

Audi Kupa, elődöntő:
Bayern München (német)-AC Milan (olasz) 4-1 (1-0)
Gól: Müller (12., 90.), Schweinsteiger (79.), Sene (89.), illetve Pirlo (81.)

Manchester United (angol)-Boca Juniors (argentin) 2-1 (2-0)
Gól: Anderson (23.), Valencia (42.), illetve Insua (55.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik