Élet-Stílus

Öt gólt kapott a Honvéd Isztambulban

A Budapest Honvéd 5-1-es vereséget szenvedett a török Fenerbahce otthonában csütörtökön, a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójában zajló párharc első mérkőzésén.

A kupagyőztes fővárosi együttes az egyetlen a három magyar induló közül, amely még versenyben van a második számú európai kupasorozatban, igaz, csak most kezdte szereplését.

A törökök ígéretükhöz híven azonnal nekiestek a Honvédnak, az első félidőben gyakorlatilag egykapuzott az isztambuli gárda, amely a 36 éves brazil világbajnok Roberto Carlos közeli szabadrúgásával szerzett vezetést a 13. percben.

Ez követően Abraham révén két hatalmas helyzete volt a piros-feketéknek, ám a játékos mindkétszer hibázott, míg a túloldalon a spanyolok Európa-bajnok támadója, Dani Güiza két góllal büntetett: előbb egy jobb oldali beadást fejelt könnyedén a hálóba, majd egy nagy védelmi hiba után a bal oldalról érkező labdát belsőzte a kapu közepébe, így 3-0 volt az eredmény a félidőben.

Öt gólt kapott a Honvéd Isztambulban 1

A folytatásban kissé visszavettek a törökök, ugyanakkor a 61. percben Güiza megszerezte harmadik gólját is, majd nyolc perccel később a csapatkapitány Alex is feliratkozott a góllövők közé. A 78. percben aztán szépített a Honvéd: egy jobb oldali szögletet Zsolnai fejelt a kapuba. A hajrában már nem esett újabb gól, így maradt az 5-1.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a Bozsik Stadionban. A 3. körből továbbjutóknak még egy párharcot kell nyerniük a 48 csapatos főtáblára jutáshoz.

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Fenerbahce (török)-Budapest Honvéd 5-1 (3-0)
Gól: Roberto Carlos (13.), Güiza (29., 40., 61.), Alex (69.), illetve Zsolnai (78.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik