Élet-Stílus

Nem tesztelhet Schumacher

A szabályok értelmében nem próbálhatja ki a Ferrari idei kocsiját a hétszeres német világbajnok. Michael Schumacher szimulátoron készül, de csak akkor ülhet F1-es autóba, ha az orvosok engedik.

Hatalmas felhajtás közepette kezdi meg a felkészülést a Forma-1-be való visszatérésére a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

A német sztár – aki szerdán jelentette be, hogy helyettesíti a hátralévő idei futamokon a Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos fejsérülést szenvedett Felipe Massát a Ferrarinál – a Fiat autógyár egyik szimulátorán fog gyakorolni. A Torino mellett található berendezésre azért van szükség, mert a költségcsökkentő intézkedések jegyében a Nemzetközi Automobil Szövetség idéntől betiltotta a tesztelést a szezon közben.

Nem tesztelhet Schumacher 1

A pályafutását 2006 októberében befejező kerpeni pilóta ráadásul még sosem ült az új F60-as modellben. A Ferrari azt szeretné elérni, ha legalább a tavalyi kocsival mehetne néhány kört a következő futamig, amelyre augusztus 23-án kerül sor Valenciában.

Az eredményes készülést segíti elő a 40 éves Schumacher fitneszprogramja is: “Michael mindennap a régi nyakerősítő gépével edz” – mondta csütörtökön szóvivője, Sabine Kehm.

Az egészségügyi vizsgálat eredményére néhány napot még várni kell, mint azt dr. Johannes Peil, a Bad Neuheim-i sportklinika főorvosa elárulta.

“Csak akkor adunk zöld utat neki, ha minden tesztet elvégeztünk, de ez eltart még pár napig. Ha visszavonulása óta nem ügyelt volna ennyire a kondíciójára, akkor mindez most nem lenne lehetséges” – jelentette ki a pilótát kilenc éve kísérő orvoscsoport vezetője.

nem gond a szuperlicenc

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályzata szerint semmi akadálya nincs annak, hogy a visszatérő Michael Schumacher megkapja a Forma-1-es szerepléshez szükséges úgynevezett szuperlicencet. A FIA szabálykönyvének idevonatkozó pontja kimondja ugyanis, hogy az a pilóta, aki az elmúlt három évben legalább 15 futamon indult, jogosult a különleges jogosítványra. A 40 éves Schumacher 2006-os visszavonulása előtt 18 versenyen vett részt abban az esztendőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik