Élet-Stílus

BL: bravúr küszöbén a Loki

Hosszú évek után ismét jó esélye van egy magyar csapatnak, hogy megérje az őszt a nemzetközi porondon. Herczeg András elismerte, hogy szerencséje volt a csapatának, az észtek trénere fogadkozott a visszavágóra.

A Levadia Tallinn legyőzésével a Debrecen a továbbjutás és ezáltal az európai klubfutball élmezőnyének közelébe ért: ha a jövő szerdai, hazai visszavágón sikerül megtartania egygólos előnyét, akkor már csak az a kérdés, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga-főtábláján szerepelhet-e a magyar bajnok.

Azt ugyanakkor Herczeg András vezetőedző rögtön a meccs után leszögezte, hogy a továbbjutás még nem dőlt el: “Az lenne a legnagyobb hiba, ha lelki szemeink előtt már a következő kirándulás lebegne. Biztos vagyok benne, hogy a tallinniak nem adták fel és Debrecenben mindent megtesznek a hátrányuk ledolgozásáért. Nagyon nehéz meccs vár ránk, hasonlónak érzem a helyzetet, mint a Kalmar elleni első találkozó után, azaz jelentős az előnyünk, de nem ihatunk előre a medve bőrére, mert annak súlyos következményei lehetnek” – mondta a tréner hazaérkezést követően.

Némi aggodalomra adhat okot, hogy az edző jövő szerdán nem számíthat egyik legjobbjára, az Észtországban győztes találatot szerző Leandróra, mivel sárga lapjai miatt eltiltását tölti majd.

A bíró is beszállt (MTI/POSTIMEES)

A bíró is beszállt (MTI/POSTIMEES)

A BL-selejtező 3. fordulójában rendezett összecsapásról így vélekedett a szakember: “Kiegyenlített játék jellemezte az első félidőt, de el kell ismernem, hogy az észtek kapufájánál a szerencsével sem álltunk hadilábon. Szünet után azonban már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. A sokmozgásos, egyérintős játékkal sikerült többször is feltörni az egyébként rendkívül szervezett tallinni védelmet”.

Herczeg hozzátette, a Levadia ugyanazt játszotta, mint az előző körben a Wisla Krakow ellen, azaz szervezett védekezésből kontrákra épített.

A hazaiak trénere nem volt elkeseredve a vereség miatt, Igor Prins véleménye szerint még korántsem lefutott a párharc. “Nem játszottunk rosszul, de a vereség az vereség. Ilyen a foci, hiába dolgoztunk ki két-három jó lehetőséget, a debreceniek egyetlen súlyos helyezkedési hibánkat kihasználták – idézte a trénert a magyar bajnok honlapja. – A debreceniek a saját játékukat játszották, nem okoztak meglepetést: stabilan, szervezetten védekeztek a vendégek, és erővel is jobban bírták… A futballisták hozzáállására ugyanakkor nem lehet egy rossz szavam sem, ezért úgy gondolom, még mindig nyitott a párharc. Debrecenben megpróbálunk javítani.

Amennyiben a DVSC-TEVA továbblép, akkor már biztosan télig állva marad az európai kupaporondon, ugyanis a BL-selejtező negyedik, utolsó fordulójának továbbjutói a BL 32-es főtáblájára kerülnek, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be. Az a csapat, amely a 3. fordulóban kikap, az Európa Liga-selejtező 4. körében javíthat.

A Levadia elleni visszavágót jövő szerdán 20 órától rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik