Élet-Stílus

Schumacher visszatér a Forma-1-be

Ötnapnyi spekuláció után eldőlt: a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher bejelentette, hogy készen áll beülni a sérült Felipe Massa Ferrarijába a következő Európa Nagydíjon.

Felipe Massa szombati balesete óta már csak a római pápát nem hozták hírbe a brazil ferraris ülésével, de a legvalószínűbb jelölt mindvégig Michael Schumacher volt. A 40 éves pilótával kapcsolatban ellentmondásos hírek érkeztek, de mostanra biztos: ha kell, a hétszeres világbajnok beül Massa Ferrarijába az Európa Nagydíjon.

Maga a csapat jelentette be ma kora este, hogy Schumacherrel kívánják pótolni Massát, és hogy a német szupersztár a következő napokban speciális tréningprogrammal hozza magát formába az augusztus végi valenciai utcai versenyre.

“Az első és legfontosabb dolog, hogy hála istennek, jó hírek jönnek Felipéről, innen is a legjobbakat kívánom neki!” – nyilatkozta Schumi.

Schumacher visszatér a Forma-1-be 1

“Ma délután találkoztam Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval, és közösen úgy döntöttünk, hogy megkezdem a felkészülést, hogy átvehessem Felipe helyét. Bár az életem Forma-1-es fejezete már jó ideje lezárult, a csapat iránti hűségem miatt nem hagyhatom figyelmen kívül a kialakult szerencsétlen helyzetet. Versenyzőként természetesen nagyon várom ezt a kihívást” – mondta a 2006 végén visszavonult német.

Schumacher utoljára 2008 áprilisában vezetett komolyan Forma-1-est, a német az idei évre alaposan megváltozott F60-ast még sosem próbálta ki, ahogyan a KERS-szel sincs még tapasztalata. Ha Schumi valóban autóba ül Valenciában, ez lesz az első alkalom, amikor a korábbi egyik nagy rivális, Kimi Räikkönen mellett és nem ellen küzd majd.

Úgy tudni egyébként, hogy a Ferrari-elnök Montezemolo mai budapesti látogatása is a Schumi-ügy körül forgott, az elnök Massa véleményét tudakolta a kérdésről.

Az olasz Tuttosport arról ír a német visszatérésével kapcsolatban, hogy a hétszeres bajnokot a csapat azzal vette rá a beugrásra, hogy eredetileg nem akarták meghosszabbítani a szupersztár ötmillió eurós tanácsadói szerződését, de kéz kezet mos alapon a helyettesítésért cserébe meggondolták magukat. A menedzser, Willi Weber állítólag már a szerződés részleteiről tárgyal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik