Élet-Stílus

Massát Párizsba szállítják

Édesapja szerint csütörtökön Párizsba szállítják Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos balesetet.

Luis Antonio Massa a brazil Folha de S. Paulo című újságnak úgy nyilatkozott, hogy csütörtöktől a francia dr. Gérard Saillant folytatja fia kezelését, aki korábban az ugyancsak ferraris Michael Schumachert is ápolta.

A pilótát ellátó Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) részéről senki sem kívánt reagálni az ügyben.

A tavalyi világbajnokságon második helyen záró pilótát szombaton az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol megoperálták.

Massa tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, és rendszeresen kommunikál a családtagjaival, akik vasárnap érkeztek a magyar fővárosba.

epegyulladása van Massának?

“Az ütközéstől a biztonsági öv összenyomta a testét, így a belei és az epehólyagja is erős behatásnak volt kitéve” – mondta kedden az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének egyik orvosa a francia hírügynökségnek. Az MTI ugyanakkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó ÁEK részéről ilyen jellegű információ nem hangzott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik