Élet-Stílus

Overdose utál úszni

Overdose lába szépen gyógyul, de még három hónap is eltelhet a következő versenyig. A magyar csodaló egyébként konokul ellenáll az „úszásterápiának”, nem hajlandó vízbe menni.

A sérülés után a szakemberek folyamatos igyekeznek Overdose kondícióját növelni, aminek része lett volna az úsztatás is, hogy minél kevesebb terhelés nehezedjen a sérült lábra.

Az első alkalommal – amikor még nem tudta, hogy mi vár rá – szépen belement a vízbe – nyilatkozta a PannoniaOverdose.hu-nak Mikóczy Zoltán, a ló tulajdonosa. A lovak természetüknél fogva tudnak úszni, eddig rendben is volt minden. A második alkalommal már nem tetszett neki, de még viszonylag könnyen be lehetett vezetni, azonban harmadszorra már csak zsákkal a fején sikerült. Olyan kapucnival, amilyet a versenyeken a startgépbe történő bevezetéskor használnak a nehezebben kezelhető vagy túl ideges lovaknál.

A negyedik alkalommal már annyira ellene volt, hogy szinte letámadta a személyzetet. Így adta a tudtunkra, hogy ez neki nem teszik, és nem akarja. Úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk az egészségét, nehogy kárt tegyen magában, és ami legalább ilyen fontos, nem törjük meg az egóját. Elálltunk az úszásterápiától – idézi Mikóczyt a PannoniaOverdose.hu.

A csodaló felkészítése tehát továbbra is „lábon történik”, a következő versenyig másfél-két hónapot kell még várni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik