Élet-Stílus

Lakópark épül rendőröknek

Lakópark építését tervezi Jánoshidán a helyi önkormányzattal összefogva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy enyhítse súlyos létszámhiányát.

A leendő lakóparkban a főkapitányság munkatársai, vagy az áthelyezésüket kérő, jelenleg nem a megyében dolgozó rendőrök vásárolhatnak családi házat. Így próbálják vonzóbbá tenni elsősorban a jászberényi és szolnoki kapitányságokat. Azért esett Jánoshidára a választás, mert mindkét városhoz csaknem azonos, mintegy 20-30 kilométeres távolságra fekszik.

A terveik szerint 2010 áprilisában átadják a 24 otthonból álló lakóparkot. A családi házak megvételéhez a jászsági község félmillió forint támogatást nyújt. A kivitelező pedig 3,2 millió forint értékben önerőként felhasználható, 4 év 4 hónapos futamidejű kötvényt ajándékoz a lakóknak. Emellett munkáltatói kölcsönt is felvehetnek az érintettek.

A 95 négyzetméter alapterületű 1+3 fél szobás házak kulcsrakész ára bruttó 16 millió 400 ezer forint.
A leendő vevők az önkormányzattól és a kivitelezőtől kapott támogatásra csak akkor számíthatnak, ha vállalják, hogy tíz évig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományában teljesítenek szolgálatot. Ellenkező esetben a támogatás összegét vissza kell téríteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik