Élet-Stílus

Mexikói siker a Giants-stadionban

A mexikói válogatott a legnagyobb rivális, az Egyesült Államok otthonában aratott fölényes győzelme nyomán ötödször lett a CONCACAF-régió bajnoka.

A mexikói válogatott nyerte a vasárnapi, East Rutherford-i döntőt az Egyesült Államokban rendezett labdarúgó Arany-kupán.

A mexikóiak – akik 1993, 1996, 1998 és 2003 után ötödször diadalmaskodtak, s ezzel rekorderré léptek elő – a fináléban a házigazdák címvédő együttesét győzték le magabiztosan.

Az első félidő kiegyenlített küzdelme talán szoros eredményt ígért, ám a szünetben a mexikói szövetségi kapitány, Javier Aguirre nagyot lépett – pályára küldte az Arsenal csapatában szereplő mindössze 20 éves Carlos Velát, s a támadótrió átalakítása telitalálatnak bizonyult.

Mexikó ötödször lett a CONCACAF-zóna legjobbja (MTI/EPA)

Mexikó ötödször lett a CONCACAF-zóna legjobbja (MTI/EPA)

Az 56. percben vezetést szereztek a mexikóiak, akik 6 perccel később egy Vela-Sabah-Dos Santos akció nyomán növelték fórjukat, majd alig tíz perc alatt eldöntötték a cím sorsát: a 67. percben Dos Santos visszaadta a kölcsönt Velának.

A folytatásban a mindinkább kinyíló, megzavarodott amerikai „B-csapat” hibáit remekül használták ki a „vendégek” (a Giants-stadionban nagy többségében spanyolajkú szurkolók buzdították kedvenceiket), akik megérdemelten hódították el a ötödször az Arany-kupát.

A zöldmezes csapat 1999 óta először tudott nyerni a rivális amerikaiak otthonában.

arany-kupa, döntő

Egyesült Államok-Mexikó 0-5 (0-0)
East Rutherford, Giants stadion, 79 ezer néző.
Vezette: Campbell
Gól: Torrado (56., 11-esből), Dos Santos (62.), Vela (67.), Castro (79.), Franco (90.)
Kiállítva: Heaps (88.)
Egyesült Államok: Perkins – Heaps, Marshall, Goodson, Pearce (Cronin, 78.) – Rogers, Holden, Pause (Quaranta, 64.), Beckerman – Ching, Arnaud (Cooper, 63.).
Mexikó: Ochoa – José Castro (Esquivel, 88.), Magallón, Fausto Pinto, Valenzuela – Efrain Juárez, Torrado, Israel Castro – Medina (Vela, 46.), Sabah (Franco, 69.), Dos Santos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik