Élet-Stílus

Megvakulhat Massa

Nem valószínű, hogy Párizsba viszik Felipe Massát. A család elégedett a magyar ellátással, ráadásul a kórház igazgatója szerint felesleges kockázatot vállalnának a szállítással. Az autóversenyző állapota kielégítő, azt azonban még nem tudni, mennyire sérült a szeme, és ez mennyiben befolyásolhatja a pályafutását.

A budapesti Honvéd-kórház főigazgatója nem tartja valószínűnek, hogy a versenyzőt átszállítanák Párizsba. Szilvásy István az FN-nek elmondta: a család elégedett az ellátással, szerinte nem vállalják az átszállítással járó felesleges kockázatot.

Veres Róbert idegsebész professzor, aki a műtétet végezte, Massa tudatállapotát kielégítőnek nevezte: a szóbeli felszólításokra reagál. Kérdés azonban, hogy mennyire sérült a versenyző szeme, és ez a későbbiekben milyen mértékben befolyásolja további karrierjét. A pilótát továbbra is az intenzív osztályon ápolják, és altatásban tartják, de állapota már stabil. A kórház vezetői részletes tájékoztatást estére ígértek.

Luca di Montezemolo délelőtt meglátogatta a szombaton súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát a budapesti Honvéd-kórházban. A Ferrari első embere is hálás a magyar orvosoknak, és maximálisan elégedett a versenyző ellátásával.

Az orvosok mindent megtesznek a sportolóért (Fotó: MTI)

Az orvosok mindent megtesznek a sportolóért (Fotó: MTI)

A Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén Felipe Massát egy előtte haladó autóról leszakadt rugó találta fejbe, mely után nagy sebességgel csapódott a gumifalba. Koponyatöréssel szállították kórházba, ahol állapotának stabilizálása után – a beszállítástól számított negyven percen belül – megoperálták.

Montezemolo elnök optimista és reméli, hogy Massa újra a csúcson lesz, a Ferrari csapatnak azonban minél hamarabb döntenie kell arról, ki helyettesítse a brazil versenyzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik