Élet-Stílus

Magyar csúcstalálkozó a római vébén

Hétfő délután komoly megmérettetésre készül a magyar női vízilabda-válogatott: a Németországot búcsúztató kanadai csapattal mérkőzik meg. A FigyelőNet az esélyeket latolgatta Petrovics Mátyás női szövetségi kapitánnyal és Tóth Gyulával, a kanadai női válogatott szakedzőjével.

A magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként jutott tovább miután megverte Kína, a házigazda Olaszország és Üzbegisztán csapatát.

Petrovics Mátyás szövetségi kapitány optimistaként győzelmet vár a kanadaiak elleni meccsen. „Nem megoldhatatlan feladat, de nagyon oda kell figyelnünk” – hangsúlyozta lapunknak. Szerinte a kanadai egy régóta összerakott csapat, nincs se sok új játékos, se új kapitány, augusztus óta együtt játszanak, mert az olimpián nem voltak ott. „Kemény, kellemetlen ellenfél, fel kell készülnünk belőlük, és játszani kell a saját játékunkat” – mondta a magyar kapitány.

Petrovics Mátyás (fotó: Farkas Cintia/FN)

Petrovics Mátyás (fotó: Farkas Cintia/FN)

Tóth Gyula, a kanadai női válogatott szakedzője szerint kétesélyes lesz a meccs. „Nem lehet kijelenteni, hogy mi vagyunk az esélyesek, azt sem, hogy ők, de talán a pszichikai előny nálunk van, hiszen Hollandiában már játszottunk velük, és megvertük őket két góllal” – nyilatkozta az FigyelőNetnek.

Tóth Gyula (fotó: Farkas Cintia/FN)

Tóth Gyula (fotó: Farkas Cintia/FN)

Véleménye szerint nagyon érdekes mérkőzés lesz, hiszen aki kikap, az 5.-8. helyért, míg aki megnyeri, az éremért játszhat. A magyarok eddigi teljesítményét elnézve, úgy látja, fizikálisan és mentálisan is együtt van a csapat, meggyőzően játszottak a kínai és az olasz csapat ellen, és a hétfői meccsen oda kell rájuk figyelni.

Magyarország – Kanada, női vízilabda negyeddöntő, 14 óra (m1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik