Élet-Stílus

Massát pár percre felébresztették

Néhány percre felébresztették az altatásból Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadt alkatrész. A pilóta CT-vizsgálata bíztató eredménnyel zárult.

“Megérkezett felesége, emiatt úgy időzítettük az első 48-72 órában a szakma szabályai szerint szokásos eljárást, hogy akkor pár percre felébredjen a mélyalvásból. A látogatás óta tovább altatjuk Massát” – mondta Grósz Andor katonai főigazgató-helyettes, aki megerősítette a Ferrari csapat párhuzamos sajtótájékoztatóján elhangzott hírt, miszerint a pilóta túlvan a CT-vizsgálaton, amely bíztató eredményekkel zárult.

Massát pár percre felébresztették 1

Az MTI információja szerint a versenyző további 48 órán át lélegeztető-gépen marad, és majd csak azt követően lehet megtudni, nem történt-e maradandó károsodás a szervezetében. Az orvosok reménykednek benne, hogy nem így lesz, mert az állapota stabil.

Massát koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ – ismertebb nevén Honvéd Kórház – intenzív osztályára, és egyórás előkészítés után megoperálták.

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes Massát a szombati kvalifikáción az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrúgó fejen találta, aminek következtében óriási lendülettel, egyenesen a gumifalnak csapódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik