Élet-Stílus

Idén is sokan mentek Kapolcsra

A reméltnél jóval nagyobb sikert hozott a Kapolcsi Völgytalálka elnevezésű fesztivál; az elmúlt öt napban mintegy 15-20 ezren keresték fel a Balaton-felvidéki falu rendezvényeit - mondta Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere vasárnap, a fesztivál zárónapján.

Különösen szombaton és vasárnap volt nagy tömeg a faluban, hasonlóan a korábbi Művészetek Völgye hét végi látogatottságaihoz – tette hozzá. A polgármester közlése szerint 24 helyszínen több mint száz kulturális rendezvényen vehettek részt a Kapolcsra látogatók.

A polgármester szerint különösen nagy volt a sikere a kastélyban rendezett képzőművészeti kiállításnak – festőművész, textilművész, keramikus, fotós és fafaragó alkotásai voltak itt láthatóak -, vonzóak voltak az esti koncertek (különösen a Kistehén zenekar fellépése és a Bluespot programjai), de a gyermekműsorokon is tolongott a legfiatalabb korosztály.

Göntér Gyula elmondta, hogy mintegy 4,5-5 millió forintos költségvetéssel tervezték a rendezvénysorozatot, és szerinte bizonyosan nem lesz ráfizetéses a fesztivál, mert a jegy- és parkolási bevételek, valamint a szponzori támogatások rentábilissá teszik. “Összefogással nagy dolgok valósíthatók meg” – jelentette ki a polgármester, hangsúlyozva ugyanakkor azt is, hogy lényegében csak költségtérítést kértek a fellépő művészek is. A műsorokat szerény összegű, 500 forintos napijeggyel lehetett látogatni – jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója, Márta István zeneszerző szintén jelen volt néhány rendezvényen. Mint mondta, kitűnő a viszonyuk a művésszel, és remélik, hogy jövőre sikerül majd a jubileumi, huszadik Művészetek Völgyét megrendezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik