Élet-Stílus

Talmácsi az utolsó helyről startolhat

Talmácsi Gábor az utolsó helyről indul majd a Brit Nagydíjon, miután a királykategória időmérőjén senki sem tudott megelőzni. A 250-es géposztályban Tóth Imre a 18., míg Németh Balázs a 22. helyen zárta a kvalifikációt.

A 28 éves magyar motoros – aki pontszerző volt a múltheti német futamon – 1:31.193-as ideje csak a 17., azaz utolsó helyre volt a jó a MotoGP szombati időmérőedzésén.

Talmácsi Gábor több mint három másodperccel volt lassabb, mint a klvalifikációt megnyerő olasz Valentino Rossi. A címvédő, az összetettben vezető „Doktort” két spanyol követi a sorban, Dani Pedrosa, valamint csapattársa, Jorge Lorenzo. Rossi és a második Pedrosa között amúgy csak 95 ezred volt a különbség.

Casey Stoner – aki sokáig vezette az időmérőt – bukott, később tartalékmotorral folytatta a száguldást, végül a negyedik helyen zárt. Egyszer Talmácsi is kicsúszott, de a motorján maradt.

talma a sereghajtó (MTI/EPA)

Talma a sereghajtó (MTI/EPA)

A negyedlitereseknél is hajszálnyi különbség döntött a pole pozícióról, az első rajtkocka a spanyol Hector Barberáé, aki 92 ezreddel gyorsabb volt a címvédő olasz Marco Simoncellinél.

A magyarok közül Tóth Imre érte el a jobb eredményt, ő 18. helyen zárta az időmérőt, míg a műtétjét követően visszatért Talmácsi-utód, azaz Németh Balázs a 22. időt motorozta.

A legkisebb géposztályban a hazaiak kedvence, a brit Bradley Smith indulhat az első helyről vasárnap, a Donington Parkban.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik