Élet-Stílus

Bolt győzött, Iszinbajeva kikapott Londonban

Az olimpiai bajnok és világcsúcstartó jamaicai Usain Bolt nyerte a férfi 100 méteres síkfutást a londoni atlétikai szuper Grand Prix-n. Nagy meglepetésre a világcsúcstartó orosz Jelena Iszinbajeva csak második lett női rúdugrásban.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes vágtázó az erős ellenszélben 9.92-vel győzött, így messze elmaradt a pekingi rekordjától (9.69). A második helyen Yohan Blake (10.11), a harmadikon Daniel Bailey (10.13) végzett, míg a korábbi világcsúcstartó Asafa Powell 10.26-tal hatodik lett.

Londonban csak Bolt futott 10 másdperc alatt (MTI/EPA)

Londonban csak Bolt futott 10 másodperc alatt (MTI/EPA)

„Tisztában voltam azzal, hogy ellenszélben kell futni, nem is foglalkoztam az idővel. Úgy gondolom, jelenleg 85 százalékos állapotban vagyok. De a világbajnokságig még van idő, Berlinben 100 százalékos leszek” – ígérte a Pekingben 100, 200-os és 4×100-as váltóban is világcsúccsal aranyérmes vágtázó.

Női rúdugrásban meglepetésre kikapott a világcsúcstartó orosz Jelena Iszinbajeva (5,05), aki ezúttal „csak” 4,68 centiméterig jutott. Ebben a számban a lengyel Anna Rogowska állhatott fel a dobogó legfelső fokára a londoni szuper Grand Prix-n.

Megnevezték a lebukottakat

Yohan Blake, Sheri-Ann Brooks, Marvin Anderson, Allodin Fothergill és Lansford Spence az az öt jamaicai sprinter, aki fennakadt az egyik, közelmúltbeli hazai versenyen elvégzett doppingteszten – értesült a La Gazzetta dello Sport. Hivatalosan azonban még nem közölték, kik buktak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik