Élet-Stílus

Tíz góllal vertük Dél-Afrikát, jöhetnek a szerbek

A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén játszi könnyedséggel győzte le Dél-Afrikát, és mivel Kanada jobb volt a németeknél, csoportelsőként várhatóan a szerbek ellen folytatja szereplését a római vb-n.

A németek ellen csak döntetlent elérő magyar válogatott könnyed edzésnek megfelelő találkozón, sima győzelmet aratott a csoport leggyengébbje, a dél-afrikai együttes ellen.

A gólgyártás Varga Dénes kezdte, néhány perccel később már hárommal vezettünk. A szerény képességű ellenfél egy kapufa után 0-3-nál szépített, ezután újabb magyar gólok következtek.

Kemény Dénes csapata tíz perc alatt jutott el addig, hét gólig, mint amennyit a németek ellen összehozott… Hosnyánszky Norbert belőtt ötméteresével alakult 8-1-re az állás, majd emberelőnyben Duncan Woods kozmetikázott az eredményen.

A magyar együttes még nagyobb különbséggel is vezethetett volna, ugyanis sok volt a pontatlan, előkészítetlen lövés a mi oldalunkon (ráadásul Dwayne Flatscher is jól védett), ámbátor mikor próbálkozzanak a fiúk, ha nem egy ilyen mérkőzésen.

GALÉRIA

GALÉRIA

A 9-2-es állánál kezdődő harmadik szakaszban a pénteken 25. születésnapját ünneplő Nagy Viktor váltotta Gergely Istvánt a magyarok kapujában, és Madaras Norbert is ünnepelt, kisfia születését góllal köszöntötte 11-3-nál, majd a negyed végén Varga Dénes tízgólossá növelte a csapatok közti differenciát.

A találkozó második felében a magyar szövetségi kapitány sokat cserélt, ennek is betudható, hogy 2-2-vel zárult az utolsó negyed, a magyar csapat ezzel együtt simán nyert, 15-5-re.

Meglepő végkifejletet hozott a csoport záróköre: a csoportelsőséggel kacérkodó németek ugyanis nemhogy nem nyertek tíz góllal Kanada nemzeti együttesével szemben, amivel a négyes élén végeztek volna, hanem hatalmas meglepetésre kikaptak a szerényebb képességű észak-amerikaiaktól.

Így végül csak a harmadik hely lett az övék az A jelű kvartettben, Kanada végzett másodikként, és Kemény Dénes alakulata pedig első lett. A folytatásban a magyar válogatott legközelebb kedden játszik 14 órától a négy közé jutásért, gyaníthatóan a szerbekkel, ha vasárnap a papírforma szerint győznek a negyeddöntőbe jutásért rendezendő meccsen. Az athéni olimpia óta nem sikerült megvernünk a nagy riválist.

A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Dél-Afrika 15-5 (6-1, 3-1, 4-1, 2-2)
Magyar gólok: Varga Dé. 4, Biros, Varga II. Zs. 2-2, Gór-Nagy, Kiss G., Hosnyánszky, Varga Dá., Hárai, Madaras, Szivós 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik