Élet-Stílus

Cseh László jobban van

Már jobban van Cseh László, akit csütörtökön, a római repülőtérről kórházba kellett vinni. A kiváló úszó indul a vb-n, de a 200 pillangó kikerült a programjából.

„Már egész jól vagyok, nincs lázam, a hőmérő 36,6-ot mutatott ma reggel, csak a hasam fáj még, ugyanakkor már nem annyira, mint tegnap – nyilatkozta a Pekingben háromszoros olimpiai ezüstérmes pénteken reggel a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak.

„A délelőtti edzést kihagyom, egy kicsit még pihenésre szorulok, de délután egy keveset már úszni is fogok. Valójában nem lepődtem meg annyira a velem történtektől, mert a közelmúltban már volt úgy, hogy egyik napról a másikra elkapott a hasfájás, igaz, akkor nem volt majd negyvenfokos lázam. Mondanom sem kell, ennél rosszabb dolog aligha történhetett velem, de próbálom összeszedni magamat. Szó sincs arról, hogy a világbajnoki szereplést lemondanám, csupán az a kérdés, hogy az eredeti versenyprogramomon változtatni kell-e vagy sem.”

Cseh László jobban van 1

Nos, délutánra eldöntötték a szakvezetők, hogy visszaléptetik Cseh Lászlót a 200 pillangótól. „Így egy nappal több marad arra, hogy visszanyerje az erejét, azaz csak szerdán kell először rajthoz állnia” – mondta Kiss László szövetségi kapitány.

Cseh a két vegyesúszó-számban indul: a 200 vegyesen szerdán előfutamot kell úsznia, délután középfutamot, másnap döntőt, vasárnap pedig 400 vegyesen indul. Ha teljesen jól érzi magát, a 4×200-as gyorsváltóba is beszáll, amely pénteken esedékes.

Cseh már az utazás előtt sem érezte jól magát, majd állapota az úton romlott, hasmenése volt, így a római repülőtérről kórházba kellett szállítani.

A láza 39 fok fölé emelkedett, egyre jobban fájt a hasa, így erős lázcsillapítót és infúziót kapott. Estére sokat javult az állapota, ezért a magyar úszóválogatott orvosának egyetértésével csatlakozhatott a társaihoz. A küldöttség szálláshelyén külön szobát kapott, hogy teljes nyugalomban pihenhessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik