Élet-Stílus

Utcára vonulnak a zenészek Zamárdiban

Csütörtökön indul a XI. Utcafesztivál a balatoni üdülőhelyen. A közel száz fellépőt felvonultató négynapos rendezvényen a pop-rock, blues, illetve alternatív zenerajongók mellett a népzene, illetve a klasszikus zene kedvelői is megismerkedhetnek olyan zenekarokkal, amelyeket nem gyakran hallhatunk.

A Balaton Sound után egy újabb fesztiválnak ad otthont Zamárdi. Az idén, immár tizenegyedik alkalommal, július 23. és 26. között rendezik meg az utcazenészek, kézművesek, zsonglőrök fesztiválját a Balaton partján.

A Kossuth utcán és Kiss Ernő sétányon végig helyet foglaló előadók, zenekarok, performanszművészek, és az elkerülhetetlen sörsátrak mellett esténként várhatóan több ezer érdeklődő, helybéli és turista vonul végig. Az szervezők szerint az elmúlt tíz év tapasztalatai azt mutatják, hogy igen sok a visszatérő vendég – akár baráti társaságok, akár családok -, akik éppen az utcafesztivál idejére időzítik vakációjukat.

Utcára vonulnak a zenészek Zamárdiban 1

A fő hangsúly itt is természetesen a zenén lesz. Különféle stílusok, irányzatok képviseltetik magukat. A kihangosított rock-, blues- vagy akár alternatív bandák mellett kevésbé hangos akusztikus előadók is hallatják hangjukat, de felcsendül itt népzene és klasszikus zene is egyaránt.

A már hagyománnyá vált rendezvény szervezői maguk is zenészek, akik a szervezés mellett előadóként is részt vesznek itt. A fesztivál egyik fő célja a nagyközönség előtt önkifejezési lehetőséget adni olyan művészeknek, akik kevésbé juthatnak szereplési lehetőséghez.

A fesztiválon fellépő zenekarok

DéDé-Colonia-Band, Harap, Sound of the past, Korcs, Obergalla capelle, Rokolya, Vodku, Célpont, Olsen banda, D6, Moszkva, Szellemidézők, Pow-wow, Blues generation, Papp Sanyi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik