Élet-Stílus

F1: mindenkit átvert a Red Bull

A Red Bull-csapatok tulajdonosa, Dietrich Mateschitz meg van győződve róla, hogy Sebastian Vettel két éven belül világbajnok lesz. A milliárdos azt is elárulta, hogy télen szándékosan altatták a mezőnyt.

A Red Bull Racing és a Toro Rosso tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint Sebastian Vettelnek nem kell több két szezonnál, hogy a csúcsra érjen. Ha minden jól megy, az ő csapatuknál. “Jövőre vagy legkésőbb azután bajnok lesz!” – mondta az osztrák üdítőmilliárdos a német Sport Bildnek, hozzátéve, bízik benne, hogy meg tudják majd tartani a pilótát addig, sőt azután is.

Vettel a mogyoródi pályabejáráson (MTI/EPA)

Vettel a mogyoródi pályabejáráson (MTI/EPA)

“Sebastian jól érzi magát nálunk, amíg nyerő autót adunk neki, nincs oka távozni. Ha nem tudjuk ezt nyújtani neki, akkor elengedjük. Világbajnok szeretne lenni, és a saját érdekeit kell néznie.”

Mateschitz azt is elmondta, hogy a csapatnál nagyon hamar rájöttek, hogy Adrian Newey 2009-es járgánya, az RB5-ös kiválóan sikerült, de inkább nem verték nagydobra a dolgot: “Szándékosan teli tankkal mentünk az első teszteken, hogy senki ne tudja, valójában milyen gyors az autónk.”

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy meghosszabbították egy évvel a másik pilóta, Mark Webber szerződését. A 32 éves ausztrál 132 F1-es viadal után másfél hete, a német GP-n aratta pályafutása első futamgyőzelmét, és jelenleg a harmadik a vb-pontversenyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik