Élet-Stílus

Eredményt hirdettek a PANKKK-pályázaton

Megszületettek az aktuális PANKKK-pályázatok hivatalos eredményei. A három témakörben összesen több mint 400 pályázat érkezett be, a legnépszerűbb támogatási forma idén is az első lemezes pályázat volt, de a korábbiaknál többen pályáztak a vidéki klubkoncert támogatására is.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által létrehozott Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért 2005-ben kezdte meg működését, s a korábbi évekhez hasonlóan idén is a könnyűzenei szcéna fejlődését célzó pályázatok kapják a leghangsúlyosabb szerepet a PANKKK szerkezetében.

„A pályáztatás a támogatási pénzek elosztásának leginkább átlátható módja, mégis nehéz műfaj. A szakmai kuratóriumok összetétele esetében meg kell találni az összhangot hozzáértés és függetlenség között, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy az adott kurátor értsen az adott témakörhöz, de lehetőleg ne legyen érdekelt pályázói oldalon – nyilatkozta Berta András, a PANKKK programigazgatója.

„A döntések még a nagy gonddal összeállított szakmai testületeknél is szükségszerűen szubjektívek, de a PANKKK esetében talán a nyitott, online felületen is megtekinthető pályáztatási forma az, ami rengeteg szokásos előítéletet felülír. Összességében büszkék vagyunk arra, hogy idén minden eddiginél többen pályáztak hozzánk, a programiroda ezúton is gratulál a nyerteseknek” – tette hozzá a programigazgató.

A PANKKK keretében az idei évre tervezett további pályázatok a zenei exportot és a videóklip készítést támogatják majd, ezek várhatóan ősszel jelennek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik