Élet-Stílus

Elmaradt a kötelező győzelem

A magyar vízilabda-válogatott nem villogott a második csoportmérkőzésén, és csak döntetlent játszott a németek ellen a Rómában zajló világbajnokságon.

A magyar csapat első mérkőzésén parádézott, és könnyedén „nyomta a víz alá” a kanadaiakat, ugyanakkor nem bírt, az észak-amerikaiakénál erősebb játékerőt képviselő németekkel, akiket legutóbb, az Unicum-kupán hat góllal intézett el.

A szerda esti vb-találkozó is jól kezdődött számunkra, hiszen Varga Dániel közelről talált be, majd egy pazar támadás végén Kiss Gergely volt eredményes (2-0), ráadásul ezután egy emberhátrányt is sikerült kivédekeznünk. A folytatásban azonban két pontatlan passz már jelezte: valami nincs rendben.


GALÉRIA

GALÉRIA

A negyed végére fordítottak a németek, nem is akármilyen gólokkal. Pontatlanul és olykor kissé tanácstalanul pólóztak a magyarok, pechükre Alexander Tchigir nagy napot fogott ki, több bravúrt is bemutatott. Egy remekül kijátszott emberelőny végén helyzetbe került Hosnyánszky Norbert közeli lövésével szemben azonban már a veterán kapus is tehetetlen volt.

A 3-3-ról induló harmadik szakaszban megrázta magát Kemény Dénes formálódó válogatottja, és Madaras Norbert távolról szerzett bombagóljával ismét nálunk volt az előny, amit a ziccerét biztos kézzel értékesítő Biros Péter növelt kettőre.

Úgy tűnt, ezzel helyre állt a világ rendje, csakhogy a felbátorodott németek egy szerencsés góllal szépítettek.

A záró negyedben Hosnyánszky kétszer is kilőtte a jobb alsó sarkot, de két gólja között Marc Politze és Marko Savic is betalált Gergely István kapujába. Kiss Gergely ugyanakkor egygólos magyar vezetésnél ötméterest hibázott. Nagy kár volt érte…

Ezzel együtt két perccel a vége előtt nálunk volt az előny, ráadásul emberelőnyt kaptunk, de nem éltünk vele, a szövetségi kapitány hiába kérte ki előtte az idejét. Ezután Marko Stamm egy pazar emeléssel állította be a 7-7-es végeredményt, így a befejező körben dől csak el, hogy a Kemény-csapat hányadik helyen végez az A jelű négyesében. Győzelme esetén csoportelsőként már most a negyeddöntőbe jutott volna.

A magyar válogatott utolsó csoportmeccsét pénteken (13:30) játssza a kvartett leggyengébbje, Dél-Afrika ellen, amelyet a németek 10 góllal (14-4) győztek le. A németek ugyanakkor a magyarokkal szemben 15-6-ra alulmaradt kanadaiakkal találkoznak a zárókörben – aztán következhet a számolgatás.

kemény dénes, szövetségi kapitány

Őszintén szólva, engem is meglepett a játék, hogy lelkileg nagyon törékenyek voltunk. Naggyá tettük a német kapust, nem is emlékszem mikor lőttünk utoljára csak hét gólt. Bosszantó, hogy egy ilyen rutinos erőkből is álló csapat elvesztette az önbizalmát, gyámoltalanok voltunk a helyzetkihasználásban.

Ami biztos: az első egyből a nyolc közé kerül, a második helyezett viszont a negyeddöntőért még játszani kényszerül, méghozzá a B csoport harmadikjával, gyaníthatóan Kínával.

A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Németország 7-7 (2-3, 1-0, 2-1, 2-3)
Gól: Hosnyánszky 3, Varga Dániel, Kis, Madaras, Biros, ill. Politze, Savic 2-2, Schlotterbeck, Mackeben, Stamm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik