Élet-Stílus

Verhetők a Kemény-fiúk?

A vébékeretből egy kisebb sérülés miatt kimaradó Szécsi Zoltán szerint a nagy ellenfelek egytől egyig verhetőek, de ugyanez elmondható a magyar vízilabda-válogatottról is. A háromszoros olimpiai bajnok kapussal górcső alá vettük a riválisokat.

Az idei világbajnokságon is a szokásos ellenfelek nehezíthetik meg a magyar férfi vízilabda-válogatott dolgát. A délszláv (szerb, horvát, montenegrói) riválisok mellett a házigazda olaszokról, a masszív spanyolokról és az olimpián óriási meglepetésre a döntőbe jutó amerikaiakról beszélgettünk Szécsi Zoltánnal, akit egy kisebb sérülés miatt kimaradt a keretből.

A kapus szerint a megfiatalított Kemény-csapat bárkit képes megverni, ugyanakkor a délszlávoktól, a spanyoloktól, vagy az amerikaiaktól simán kikaphat.

Montenegró

A tavalyi Eb-n rögtön győzelemmel bemutatkozó csapat idén is folytatta a remek szereplését, a Világliga-sorozat fináléjában magabiztosan verték hazai közönség előtt a horvátokat. Szécsi szerint 7 nagyon erős játékos tagja a délszláv együttesnek, a többiekre csak kiegészítő szerep jut.

„Ha a kulcsembereik hamar kipontozódnak, esetleg sérülés miatt kiesnek, akkor bajba kerülhetnek. Nem érdemes azonban abban bízni, hogy a hosszú sorozat végére elfáradnak, a Világliga is megmutatta, hogy a hét alapember bírja a terhelést, és tartósan képes kimagasló produkcióra.”

Szécsi ezúttal otthonról drukkol a társaknak (MTI)

Szécsi ezúttal otthonról drukkol a társaknak (MTI)

Szerbia

A nagy ellenfél, amelyet már 1787 napja képtelen legyőzni a Kemény-csapat. Az Unicum-kupán ismét vereséget szenvedtünk a „mumustól”, igaz ők előrébb jártak a felkészülésben.

A nagy rivális szerbek ugyan vereséggel kezdték a vébét, de a megfiatalított gárda így is a legerősebbek közé tartozik, annak ellenére, hogy számos jól ismert klasszis (Vladimir Vujaszinovics, Denisz Sefik, Alekszander Csirics, Dejan Savics és Alekszander Sapics) már nem tagja a csapatnak. Az utánpótlás semmivel se gyengébb, az új csapat nagyrészt a Partizan Beograd játékosaira épül, akik egész évben együtt játszanak, hihetetlenül érzik egymást.

„Szinte minden poszton van világklasszis játékosuk, a centereikre és a kapusra kell majd nagyon odafigyelniük a fiúknak. Őket is verhetőnek tartom, pláne azok után, hogy idén már több mint 50 meccset játszottak. Előbb-utóbb ki fog rajtuk ütközni a fáradtság, ugyanakkor biztosan javítani szeretnének a tavalyi olimpia után.”

Horvátország

Pekingben csalódást okozott a horvát válogatott, de a 2007-es vébégyőzelmük bizonyítja, hogy nekik is bármikor kijöhet a lépés. A kezdés mindenesetre ígéretes, hiszen az első körben a papírformának megfelelően alaposan elverték a brazilokat. Ratko Rudic csapatában olyan klasszisok játszanak, mint Obradovic és Boskovic, kérdéses, hogy az egy csoportba sorsolt montenegróiakkal mire mennek a szerdai meccsen.

A délszláv trió leggyengébb tagjának tartja a horvát csapatot Szécsi Zoltán. „Egy-két rutinos játékosra épül a csapatuk, ugyanakkor ők is alaposan felfrissítették a keretet, és úgy érzem, hogy vannak lyukas posztjaik – elsősorban a centereiket nem tudták pótolni. Kapusposzton is gyengültek, számukra a Montenegró elleni meccs döntő lehet, hiszen ha kikapnak, akkor a negyeddöntőben egy csoportelsővel találkoznak.”

Spanyolország, Olaszország, Egyesült Államok

„A spanyolok évek óta együtt játszanak, összeszokott csapat az övék, nagyon erős kerettel érkeztek. A szerbek elleni sikerük mutatja, hogy idén is számolni kell velük” – értékelt Szécsi, aki szerint az olaszoknak csak akkor lehet esélyük a nagy négyes ellen ha a bírók megtámogatják a hazai csapatot.

Az amerikaiak meg is verték őket az első csoportmeccsen. „Sötét lónak számít az amerikai csapat. Van egy-két kiemelkedő képességű játékosuk, nem véletlen, hogy tavaly az olimpián ellenük játszottuk a finálét.”

megműtötték szécsit

Múlt héten megműtötték a háromszoros olimpiai bajnok kapust. A beavatkozás során Szécsi alsó combjizmából vettek ki egy ínat, s azzal pótolták az elülső keresztszalagot a térdében. Az orvos szerint a két és fél órás beavatkozás jól sikerült, s az Eger kapusának teljes felépülése várhatóan két és fél hónapot vesz majd igénybe.

Kemény Dénes így indokolta Szécsi kihagyását: “Zoli teljesítményén az látszott, hogy sok apró sérüléssel küzd. Ettől még nem nyújtott a felkészülés alatt gyengébb teljesítményt, mint a másik két kapus, sőt bizonyos időszakban jobb volt, de ennyi apró sérüléssel egy kéthetes világbajnokságon, egy ilyen fontos poszton nagyon kockázatos lenne az ő szerepeltetése. Most a válogatottban eltöltött kilenc vagy tíz szezonja után lesz egy olyan nyara, hogy egészségi állapotát szépen rendbe tudja tenni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik