Élet-Stílus

Perelik a Tenkes kapitánya zeneszerzőjét

Jogi vita alakult ki A Tenkes kapitánya című musical nagy sikerű siklósi színpadra állítása miatt. A Magyar Lovas Színház tulajdonosa, Márkos Attila és Pintér Tibor, a társulat művészeti vezetője szerződésszegés miatt beperelte a musical zeneszerző-producerét, Ács Bálintot - írta a Magyar Nemzet.

A lap a történteket csak a per kezdeményező magánszemélyek nézőpontjából ismerteti, mert – mint írták – az üggyel kapcsolatban Ács Bálint nem kívánt nyilatkozni nekik.

Márkos Attila 2007 februárjában vetette fel az ötletet, hogy ideje lenne a történetből musicalt írni. A társulatvezetők eredetileg Felmer István komáromi zeneszerzőt kérték volna fel, végül azonban Ács Bálinttól rendelték meg a mű megírását ötszázezer forintért. A produkció létrejöttét és a lehetséges 2007. októberi bemutató időpontját a társulat nyilvánosságra is hozta, majd Márkosék lefoglalták a Budapest Sportarénát 2008. március 22-re a premierre.

A zeneszerző – aki kétszázezer forint előleget is felvett – alkotói válságára hivatkozva azonban csupán egy dalt írt meg és a jelenetbeosztást készítette el. 2008-ban kiderült, az idén Ács Bálint a siklósi önkormányzattal és a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen színpadra állítja a kuruc kapitány történetét.

A keresetet idén július elején adták be a Pest Megyei Bíróságon Ács Bálint ellen, amelyben szerződésszegéssel vádolják a zeneszerzőt. A négy és fél milliós kártérítési igényben az erkölcsi kártérítésen túl benne van azoknak a lovas magánóráknak az összeg is, amelyet Márkos Attila adott a zeneszerzőnek és feleségének – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik