Élet-Stílus

Külföldi rendőrök a Hungaroringen

Nemcsak nézők érkeznek külföldről a Forma-1-es Magyar Nagydíjra, de a rendőrség állományát is erősítik a szomszédos országból érkező kollégák.

2009. július 23. és július 26. között rendezik a Forma-1 Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, amelyet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosít. A munkában az elmúlt évekhez hasonlóan komoly létszámú rendőri erő vesz részt.

Ugyanakkor a magyar rendőrök munkáját lengyel, román és osztrák rendőrök is segítik majd. Ők elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelésénél, a tájékozódásuk megkönnyítésénél, az okmányaik és a járműveik ellenőrzésénél segíthetnek. A tapasztalat alapján a külföldről érkező látogatók örömmel fogadják saját nemzetük rendőreit, és bizalommal fordulnak hozzájuk.

Ebben az időszakban Mogyoródon, a Hungaroring főbejáratától 100 m-re az O1- es parkoló területén ideiglenes rendőrörs üzemel, ahol a versenypálya környékén történt bűncselekményeket, egyéb eseményeket bejelenthetik a látogatók.

A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, és azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok.

A sportrendezvényre nagy számban érkező hazai és külföldi látogatók miatt a rendőrség kéri a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik