Élet-Stílus

Beckhamet kifütyülték

Ellenséges hangulat fogadta a milánói kölcsönszerződésének lejárta után Los Angelesben először pályára lépő David Beckhamet. Az angol sztárt kifütyülték az AC Milan elleni felkészülési mérkőzésen, amely 2-2-es döntetlennel zárult.

Csapattársa, Landon Donovan után a Los Angeles Galaxy szurkolótábora is „megtalálta” az angol labdarúgót, aki a tavaszt az AC Milanban tötötte kölcsönben, a felkészülés elején pedig nyaralt, miközben amerikai csapattársai izzadtak az edzéseken.

A korábban a Manchester Unitedben és a Realban is megforduló középpályást a nyilvánosság előtt kritizáló Donovan ugyan tisztázta a nézeteltéréseit Beckhammel, a Galaxy-drukkerek szemében azonban nemkívánatos személy lett az angol játékos, és kapott hideget-meleget a Milan elleni felkészülési meccsen.

Szinte minden labdaérintésekor kifütyülte és pfujolta őt a mintegy harmincezres publikum, amelynek soraiban a következő, nem éppen hízelgő feliratok voltak olvashatóak: „Menj haza, csaló!”; „Hé Becks, itt voltam előtted is, itt leszek utánad is, és itt vagyok most is, annak ellenére, hogy te is itt vagy”.

Beckhamet zavarta a felé irányuló ellenszenv, és a félidőben a biztonságiaknak kellett kikísérniük, miután odament a szurkolókhoz.

„Sokan figyelmeztettek engem, hogy ellenséges hangulatra számíthatok. Az egyik fickó azonban túlment azon a bizonyos határon, ezért megkértem, hogy nyugodjon meg, és fogjunk kezet, erre ő beugrott a pályára” – magyarázta utóbb Beckham. A nevezett szurkolót egyébként a rendőrök vezették el.

Bruce Arena, a csapat edzője elmondta, Beckham nagyon igyekezett, és a játékával nyilván sok kritikusát meggyőzte.
Ami azt illeti, valóban nem futballozott rosszul, hiszen a 2-2-es döntetlent hozó találkozón a Galaxy mind a két góljából kivette a részét. Az elsőnél tőle indult az akció, a másodiknál pedig szögletből varázsolta a labdát Bryan Jordan fejére.

A szurkolói reakció kapcsán Donovant is faggadták, az amerikai válogatott futballista azonban nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott: nincs befolyása a drukkerek viselkedésére.

Az AC Milan góljain Thiago Silva és Filippo Inzaghi osztozott a Los Angeles Galaxy ellen. Az Egyesült Államokban portyázó olasz csapat legközelebb szerdán, a mexikói Club America ellen lép pályára a World Football Challenge elnevezésű tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik