Élet-Stílus

Úsztak Rossiék, Talmácsi a 16.

Zuhogó esőben rendezték meg a Német Nagydíj időmérő edzését, nem csoda, hogy számos pilóta bukott a csúszós aszfalton. Az élen Rossi és Lorenzo végzett, Stoner továbbra sem százszázalékos, Talmácsi az utolsó előtti rajtkockáról indul.

Nehéz körülmények között rendezték meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Német Nagydíjának kvalifikációs tréningjét. Az eső az edzés elején elállt, de a hajrára ismét rázendített. Több helyen pocsolyák álltak a pályán, sorozatosan buktak a motorosok.

Randy de Puniet nyitotta a sort, majd Marco Melandri esett hatalmasat. Tony Elias is eldobta a motorját az egyik kanyarban, a nap legnagyobb balesete azonban a végére maradt.

Rossi első pole-ját szerezte a Sachsenringen (MTI/EPA)

Rossi első pole-ját szerezte a Sachsenringen (MTI/EPA)

A ducatis Nicky Haydent ledobta a motorja, és az amerikai a levegőben letarolta a teljesen vétlen Niccolo Canepát, aki direkt félrehúzódott a sokkal gyorsabb riválisa elől. Az olasz egy ideig a földön maradt, hordágyon hagyta el a pályát, egyelőre kérdéses a holnapi indulása.

Talmácsi szerencsére megúszta baleset nélkül, és sikerült megelőznie a szintén balesetet szenvedő Tony Eliast. Az időmérőt végül Valentino Rossi nyerte meg, yamahás csapattársa, Jorge Lorenzo előtt. A világbajnoki pontversenyben harmadik helyen álló Casey Stoner a harmadik legjobb időt motorozta, de a hajrában – látva a sorozatos bukásokat – nem kockáztatott, és inkább a boxutcában maradt. Az ausztrál jó pár hete egy titokzatos betegséggel bajlódik, most is látszott rajta, hogy nem százszázalékos.

talmácsi gábor nyilatkozata

Első vizes időmérőm volt, ahhoz képest nem rossz eredmény, de többet vártam ennél. Az edzés elején minden rendben volt, ekkor még nem volt annyi víz a pályán. Utána már nagyon csúszott a vizes aszfalt, minden kanyarban nagyon kellett koncentrálni, hogy ne esés legyen a vége. Az időmérő végén már a határokat feszegetve próbáltam előrébb lépni, de nem sikerült. Holnap meglátjuk milyen idő lesz, és a bemelegítő edzésen megpróbáljuk a körülményekhez hangolni a motort.

Német Nagydíj, időmérő edzés
125 kcm:
1. Julian Simon (spanyol, Aprilia) 1:38.671
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:39.686
3. Marc Marquez (spanyol, KTM) 1:40.01

250 kcm:
1. Marco Simoncelli (olasz, Gilera) 1:32.962
2. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 1:33.105
3. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1:34.246
…19. Tóth Imre (Aprilia, Team Toth) 1:36.767

MotoGP:
1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 1:32.520 p
2. Jorge Lorenzo (spanyol,Yamaha) 1:33.160
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 1:33.759
…16. Talmácsi Gábor (Honda, Scot Racing Team) 1:36.055

Ajánlott videó

Olvasói sztorik