Élet-Stílus

Rálőttek a versenyzőkre

A Tour de France körverseny pénteki, 13. szakaszának utolsó emelkedőjén légpuskával rálőttek a háromszoros világbajnok spanyol Oscar Freiére, valamint az új-zélandi Julian Deanre.

A két kerékpáros közül az új-zélandi húzta a rövidebbet, hisz megsérült a jobb mutatóujja, míg a spanyolt a combján érte az egyik sörét. Mindketten folytathatják a versenyt.

A körverseny szervezői arra kérték a csendőrséget, kezdjék meg a nyomozást. Bár a fegyverbeazonosítás még nem történt meg, a csapatok szerint légfegyverből lőhettek a két kerékpárosra. Péntek este mindkét versenyzőt kihallgatta a rendőrség.

Az incidens a 200 kilométeres Vittel és Colmar közötti szakasz utolsó emelkedőjén, a Col du Platzerwaselen történt. A két kerekes a fő mezőny végén tekert, amikor a három lövés elcsattant.

Oscar Freire - Rabobank (Ansa)

Oscar Freire – Rabobank (Ansa)

“Julian mázlis volt. Egyik ujja könnyebben megsérült, de szerencsére be tudta fejezni a szakaszt ” – mondta Marya Pongrace, a Garmin-Slipstream csapat szóvivője. „A Tour mindvégig nyitott volt a nagyközönségnek, hisz bíztunk bennük. Kár lenne aláaknázni ezt a bizalmat.”

“Oscar három lövést hallott, majd egy csípést érzett a jobb combjában. Nem történt nagyobb baj, de az elég ijesztő, hogy ilyesmi megtörténhet” – mondta Luuc Eisenga, a Rabobank képviselője.

A Rabobank orvosa, Dion van Bommel még péntek este eltávolította a lövedéket a spanyol lábából.

„Egy ilyen sörét rendszerint nem okoz nagyobb kárt, viszont ha szemen találta volna Oscart, megvakulhatott volna. Az eset megrázott, karrierem során még sohasem találkoztam ilyesmivel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik