Élet-Stílus

Lengyel vagy észt ellenfél várhat a Debrecenre

Amennyiben a DVSC-TEVA túljut jövő szerdán a svéd Kalmar együttesén, akkor a lengyel Wisla Kraków és az észt Levadia Tallinn párharcának győztesével találkozik a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. Török teszt előtt a Honvéd.

A pénteki, nyoni sorsoláson az is kiderült, hogy az első mérkőzést július 28-án vagy 29-én idegenben rendeznék, míg a visszavágóra egy héttel később, Magyarországon kerülne sor.

A 2. kör első mérkőzésén a hajdúságiak hazai pályán 2-0-ra győztek, míg a Wisla-Levadia meccsen 1-1-es döntetlen született. A debreceniek szerdán 19 órakor Svédországban játsszák a második felvonást, míg a Wisla ugyanazon a napon, magyar idő szerint 18 órakor kezd Tallinnban.

Sobralense és Máté Péter (DVSC-TEVA) küzd a labdáért (MTI)

Sobralense és Máté (DVSC-TEVA) küzd a labdáért (MTI)

Az a csapat, amely a harmadik körből is továbbjut, már biztosan főtáblára kerül valamelyik európai kupasorozatban. A BL-selejtező negyedik, utolsó fordulójában győztes együttesek a sorozat 32-es főtábláján folytatják szereplésüket, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be.

A harmadik kör vesztesei sem búcsúznak a nemzetközi porondtól, mivel az EL-selejtező negyedik, utolsó fordulójában vigasztalódhatnak.

nyilatkozat

“Ha az észtek 1-1-re voltak képesek Krakkóban, akkor minden bizonnyal jó csapatot alkotnak. Ennél többet nem tudok, de nem is akarok mondani, mert most az a legfontosabb, hogy jussunk tovább, és majd utána lesz időnk az ellenfelet feltérképezni” – mondta Herczeg András, a DVSC vezetőedzője az MTI érdeklődésére. “Vélhetően hatalmas meccs lesz az észtországi visszavágó, akárcsak a miénk Svédországban.” – tette hozzá.

A Fenerbahce lesz a Honvéd ellenfele

A kupagyőztes Budapest Honvéd a török Fenerbahce csapatával találkozik az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában.

A második körben is érintett Szombathelyi Haladás és Újpest közül – a pénteki, nyoni sorsolás alapján – előbbi a portugál Bragával, utóbbi pedig az albán Flamurtari Vlore és a skót FC Motherwell párharcának győztesével csap össze, amennyiben túljut a svéd Elfsborgon, illetve a román Steaua Bucurestin.

A Motherwell csütörtökön 1-0-ra kikapott idegenben, a két magyar csapat ugyanakkor igen kedvezőtlen helyzetből várja a 2. forduló visszavágóit, ugyanis a Haladás Svédországban 3-0-ra, míg az Újpest Bukarestben 2-0-ra maradt alul.

Az első mérkőzéseket július 30-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A Honvéd és a Haladás idegenben kezd, illetve kezdhet, míg az Újpest otthon játszhatná az első felvonást.

A kispestiek a hazai visszavágón zárt kapuk mögött fogadják majd a Fenerbahcét, mivel az európai szövetség egy ilyen találkozóval büntette a klubot a tavalyi, Sturm Graz elleni Intertotó Kupa-találkozón történt rendbontás miatt.

Az isztambuli gárda 26-szor volt bajnok hazájában, legnagyobb nemzetközi sikerét pedig 2007-ben érte el, amikor negyeddöntős volt a Bajnokok Ligájában. Az előző idényben negyedik lett a pontvadászatban, a kupában pedig döntős volt. Tavaly szintén találkozott egy magyar csapattal a nemzetközi porondon, akkor a BL-selejtezőben 7-0-s összesítéssel búcsúztatta az MTK-t.

A sorsoláson ötös csoportokba osztották a csapatokat, így például a Honvéd a Fenerbahce mellett a spanyol Athletic Bilbaót vagy a belga FC Bruges-t, valamint két 2. fordulós párharc továbbjutóját is kaphatta volna. A Haladás lehetséges ellenfelei között a skót Aberdeen számított ismertebbnek, míg az Újpest riválisa az Austria Wien is lehetett volna.

A 3. körből továbbjutóknak még egy párharcot kell nyerniük a 48 csapatos főtáblára jutáshoz.

A BL-selejtező 3. fordulójának párosítása:
Bajnokok ága:
Wisla (lengyel)/Levadia (észt) – DVSC-TEVA/Kalmar (svéd)
Salzburg (osztrák)/Bohemians (ír)-Pjunik (örmény)/Dinamo Zagreb (horvát)
Zrinjski (bosnyák)/Slovan (szlovák)-Olimpiakosz Pireusz (görög)
FC Zürich (svájci)-Georgia Tbiliszi (grúz)/NK Maribor (szlovén)
Streymur (feröer-szigeteki)/APOEL (ciprusi)-Rhyl (walesi)-Partizan (szerb)
Turku (finn)/Sheriff Tiraspol (moldovai)-Slavia Praha (cseh)
Hafnarfjördur (izlandi)/Aktobe (kazah)-Maccabi Haifa (izraeli)/Glentoran (északír)
Ekranas (litván)/Baku (azeri)-Levszki (bolgár)/Sant Julia (andorrai)
Ventspils (lett)/Dudelange (luxemburgi)-Makedonija (macedón)-BATE (fehérorosz)
FC Köbenhavn (dán)/Mogren (montenegrói)-KF Tirana (albán)/Stabaek (norvég)

Nem bajnokok ága:
Sparta Praha (cseh)-Panatinaikosz (görög)
Sahtar (ukrán)-Timisoara (román)
Sporting (portugál)-Twente (holland)
Celtic (skót)-Dinamo Moszkva (orosz)
Anderlecht (belga)-Sivasspor (török)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik