Élet-Stílus

Barcelonai vezetők Milánóban

Idén igencsak nagy az adok-veszek a spanyol és az olasz bajnok között. Előbb a brazil Maxwell igazolt a katalán fővárosba, majd Hleb milánói érkezését valószínűsítették. A két klub ismét felvetette az Ibrahimovic-Eto’o cserét is.

A katalán vezérkar, Joan Laporta elnökkel és Txiki Beguiristain sportigazgatóval az élen csütörtök este Milánóban tartózkodott, és a hírek szerint rövid látogatást tettek az Inter főhadiszállásán is.

A barcelonai Sport ugyan úgy tudja, hogy Laportáék épp csak megálltak a lombard városban, majd utaztak tovább Doneckbe, ahol az UEFA-kupagyőztes Sahtar egyik játékosát, Csihrinszkijt figyelik.

Ám az olasz sajtó rámutatott: a BL-győztes vezetősége elsősorban Ibrahimovic miatt kelt útra. Azok után, hogy David Villa megszerzése egyre nehezebbnek tűnik – a játékos még a fizetését is csökkentette volna egy barcelonai szerződés érdekében, ám Valenciában minél feljebb srófolnák az árát – a Barca ismét az öntörvényű svéd-bosnyák felé fordult.

A Barcelona még nem tett le Ibrahimovic megszerzéséről (Ansa)

A Barcelona még nem tett le Ibrahimovic megszerzéséről (Ansa)

Nyár elején már felvetődött ’Ibracadabra’ és Eto’o klubcsréje, azóta viszont a két egyesület között még szorosabb lett a kapcsolat. Az olaszok ugyanis a kameruni támadón kívül Hlebet is szeretnék – Jose Mourinho már tavaly is hangoztatta, hogy a fehérorosz „beférne a csapatába”.

Az olasz lapok verzióját erősíti Massimo Moratti nyilatkozata is. Az Inter elnöke ugyanis csütörtök este elismerte, hogy találkozott barcelonai kollegájával – Ibrahimovic és Eto’o ügyében:

„Laporta megkeresett engem. Beszéltünk Eto’oról és Ibrahimovicról is” – árulta el a mecénás.

A Sky Sport Italia már az ügylet részleteit is megtippelte. Eszerint Ibrahimovic 40 millió euróért, plusz Eto’oért és Hlebért cserébe kerülhetne a Camp Nouba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik