Élet-Stílus

A továbbjutás küszöbén a Debrecen

A vendég Kalmar FF szerdai kétgólos legyőzésével nagyon közel került a továbbjutáshoz a DVSC-TEVA labdarúgócsapata, ám Herczeg András klubmenedzser szerint nem szabad biztosra venni a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójába kerülést.

A szakmai munkát irányító Herczeg elégedett volt a 2-0-ás eredménnyel, különösen játékosai felszabadult, bátor játékával a mérkőzés után.

“A fiúk minden dicséretet megérdemelnek, mert remekül futballoztak, s nemcsak elszántak voltak, de mertek játszani – nyilatkozta a szakember, aki a riválist is, illetve a hazai publikumot is dicsérte. – A svédek igazolták, hogy nagyon jó csapatot alkotnak. Nagyon sokat számított, hogy fergeteges hangulatban, nem mindennapos atmoszférában játszhattunk.”

Herczeg András szerint nagyon biztató a kétgólos előny a visszavágóra, ám a sikerhez csapatának idegenben is hasonlóan felszabadult, és harcos futballt kell bemutatnia. “Nem ülhetünk a babérjainkon, a továbbjutás még nem dőlt el!” – figyelmeztetett az edző.

Rudolf Gergely a svéd védők gyűrűjében (MTI)

Rudolf Gergely a svéd védők gyűrűjében (MTI)

A svéd bajnok az utóbbi hetekben jó formában játszott, ezért magabiztosan érkezett Magyarországra, ahol azonban csak a második félidő első 20-25 percében tudott fölényben játszani.

Az ekkor kihagyott helyzetek pedig később megbosszulták magukat, mert Varga József 73. percben szerzett vezető gólja után a skandinávoknak már nem volt igazán esélyük.

“Gratulálok a Debrecennek – mondta a mérkőzést követően csalódottan Nanne Bergström, a Kalmar trénere. – Nagyon rosszkor kaptuk a gólokat, mert az első találatig jobban játszottunk, mint a Debrecen, beleértve az első félidőt is. Nehéz lesz a hátrányt ledolgozni, ha csak egy góllal kapunk ki, akkor most nyugodtabb lennék. A csapatom játékán meglátszott a nagy nyomás, és nem a közönség miatt, mert felkészültünk arra, hogy nagy lesz a hangorkán.”

A visszavágót jövő szerdán rendezik Svédországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik