Élet-Stílus

Lúcio Milánóba szerződött

Lúcio az olasz bajnok Internazionale csapatában folytatja pályafutását. A meglepetésszerű szerződést a Bayern München hivatalos honlapja is megerősítette.

Bár már hetekkel korábban is felvetődött, hogy a bajorok elengedik a brazil középső védőt, úgy tűnt, a müncheni vezetőség meggondolta magát: a napokban Uli Hoeness többször is arról beszélt, hogy a dél-amerikai a Bayern játékosa marad.

„A Münchenben töltött sikeres évek után a brazil kapitány Lúcio elhagyja a Bayernt, és a jövőben az Internazionale csapatát erősíti. Csütörtökön a játékos és a Bayern vezérkara úgy döntött, hogy a 2010 június 30-i dátum előtt befejezik az együttműködést. A 31 esztendős klasszis három évre szerződik Jose Mourinho csapatához” – állt a müncheni klub közleményében.

Lúcio 2004 nyarán a Leverkusen együttesétől költözött Münchenbe. A bajor színekben 144 bajnoki alatt hét gólt szerzett, 2005-ben, 2006-ban és 2008-ban a bajnokságot és a kupát is elhódította a müncheniekkel.

Lucio öt év után intett búcsút Münchennek (MTI/EPA)

Lúcio öt év után intett búcsút Münchennek (MTI/EPA)

Bár a Bayern honlapja nem tért ki a klubváltás összegére, a Sky Sport Italia szerint a németek 5 millió eurót nyertek az ügyleten, emellett az Inter további összegekkel lesz adós, amennyiben kiugró eredmény ér el a Bajnokok Ligájában.

Az Inter rendkívül aktív volt csütörtökön. Massimo Moratti ugyanis újabb sikeres tárgyalást zárt le – a lombardoktól a brazil Maxwellt megszerző Barcelona ugyanis hajlandó volt elengedni a fehérorosz Alekszandr Hlebet.

A középpályás egy évre kölcsönbe kerül a San Siróba, a folytatásra jövő nyáron térnek vissza a felek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik