Élet-Stílus

Az árvíz meghozta a szúnyogokat

Folyamatosan irtják a szúnyogokat Budapesten földi és légi permetezéssel, miután az árvíz levonulásával visszamaradt pocsolyákban elszaporodtak a vérszívó rovarok - közölte a fővárosi önkormányzat.

Az elmúlt napokban földi permetezés volt Zuglóban, a Rákos patak területén, Újpalotán a Szilas pataknál, Soroksáron, Pestszentlőrincen és Pestszentimrén, csütörtök és péntek éjjel pedig a XXII. kerületben lesz földi irtás. Emellett egy kétezer hektáros területen repülőgépről is permeteztek – írták közleményben.

A légi munkákat július 28-29-én, majd az augusztus 20-ai ünnepek előtt megismételik, de további légi irtást is elrendelhet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A permetezések száma és ütemezése attól is függ, hogy mikorra szárad föl az ártér, meddig lesz utánpótlása a szúnyogoknak.

Budapest területén a szúnyogirtást a Fővárosi Önkormányzat végzi az ÁNTSZ szakhatósági irányításával. A feladatot közbeszerzési eljárás alapján 2011-ig a CORAX-Bioner Környezetvédelmi Zrt. látja el. Idén a főváros 40 millió forintot fordít erre a feladatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik