Élet-Stílus

Végleg lelép Max Mosley

Nem pályázza meg újra a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztját Max Mosley, aki utódjául a korábbi Ferrari-csapatfőnök Jean Todtot javasolja.

Úgy tűnik, tényleg elhihetjük végre, hogy az FIA elnöke, Max Mosley végleg visszavonul. A Forma-1-es csapatokkal folytatott birkózás közben június végén az elnök egyszer már bejelentette, hogy októberben nem indul egy ötödik elnöki ciklusért, de pár nappal később már ennek az ellenkezőjét mondta.

Mosley most újra, és talán végleg döntött, legalábbis erről árulkodik az FIA tagszervezeteinek, a különböző autóklubok vezetőinek küldött levele. Az angol a dokumentumban leírja, hogy a Forma-1-ben, a rali-világbajnokságban, az FIA GT sorozatban és a közúti közlekedés terén is sikerült a kívánt célokat elérni, így ezután már inkább a magánéletére koncentrál.

Végleg lelép Max Mosley 1

“Nehéz lenne meggondolni magam, és újra indulni. Már hónapokkal ezelőtt megkezdtem az életem átalakítását, és az FIA vezetőségét is értesítettem, hogy nem jelöltetem magam. A folytatás nem férne össze a családi kötelességeimmel, különösen a nemrég minket ért veszteség miatt. (Mosley fia júniusban hunyt el – szerk.) Egyébként is, már jó ideje úgy érzem, hogy szeretnék kevesebbet dolgozni. Jövőre már 70 éves leszek. Októberben nem indulok a választáson” – írta az elnök, egyidejűleg megköszönve az állítólag száznál is több támogató, indulását javasló üzenetet.

Bár egyelőre csak a finn ralivilágbajnok, Dakar-győztes és politikus, Ari Vatanen jelezte hivatalosan, hogy indulna Mosley posztjáért, a távozó elnök nem őt szeretné utódjaként látni, hanem a volt Ferrari-főnököt.

“Azt hiszem, a megfelelő ember Jean Todt lenne. Jean kétségtelenül generációja, ha nem minden idők egyik legjobb motorsportszakembere. Ha vállalja az indulást, ideális személy lehet az elmúlt 16 év munkájának folytatására. Az FIA összes tevékenységét illetően számítani lehetne rá. Nagyon remélem, hogy támogatni fogják őt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik