Élet-Stílus

Már a pótkempinget is bővítik a Hegyalján

A szerdán induló Hegyalja Fesztiválra szervezők az elővételes bérletek és napijegyek forgalma lapján 70-75 ezer látogatóra számítanak idén. Ezt támasztja alá, hogy már a nyitónap előtt újabb sátorhelyeket kellett kialakítani.

A szerdai nyitónapon zenél a Belga, de a Pokolgép és a Korai Öröm is részt vesz a hangulat megalapozásában. Külföldi fellépőkből sem lesz hiány: a nyitónapon zúz a Kataklysm (CAN) és a Death Angel (USA). Adam Freeland, a Transglobal Underground, a Machine Head, valamint a magyar kedvencek mellett a Hegyalján kétségkívül a Faithless szól majd a legnagyobbat július 17-én.

A faithless

A faithless

A 10 éves Hegyalja felhozatalának színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy már a fesztiválnyitás előtti napon, kedden hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál. „Öt éve nem fordult elő, hogy bővítenünk kellett a pótkempinget, idén azonban olyan nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónap előtt újabb szálláshelyek kialakítására volt szükség” – mondta Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője.

A szervezők 70-75 ezer látogatóra számítanak idén, ami nem pusztán becslés, az elővételes bérletek és napijegyek fogyása is ezt a számot támasztja alá. A Tokaj és Rakamaz határában fekvő fesztiválterület elhelyezkedése szerencsés, mert a szervezők az elmúlt 10 évben rugalmasan bővíthették a területet és fejleszthették az infrastruktúrát, hogy zökkenőmentesen birkózhassanak meg a fesztiválozók bővülő létszámával. Idén már 10 színpad garantálja a pörgést a fesztiválon, és most először a tokaji Paulay Ede Színház is csatlakozik a fesztivál programjához, külső helyszínként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik